Resul Can karnesini evinde aldı

Resul Can karnesini evinde aldı

Nadir görülen cilt hastalığına yakalandığı için okula gidemeyip evinde eğitim gören 12 yaşındaki Resul Can Dığraka karnesini evine gelen Vali Aydın Nezih Doğanın eşi Hatice Doğan verdi

Türkiye genelinde dün 17 milyon öğrenci karnesini aldı. Keçeciler Mahallesi’nde bulunan, Epidermolizis Bülloza hastalığı nedeniyle okula gidemediği için evinde eğitim gören 12 yaşındaki Resul Can Dığrak karnesini Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan’ın elinden aldı. Vali Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan Resul Can Dığrak’ı evinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Doğan, okula gidemeyen çocuklara evlerinde eğitim verildiğini söyleyerek, “Konya’da ve Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan hastalığı nedeniyle okula gidemeyen çocuklara evlerinde okul hizmetleri veriliyor. Bu öğrencilerimize özel olarak öğretmenler ve hemşireler de evlerinde gerekli desteği sağlayarak yardımcı oluyor. Bu projeyi Konya’da belli bir aşamaya getirdik. Projenin içinde Konya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dost Eli Derneği, Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu, Hemşireler Derneği ve Konya Numune Hastanesi yer alıyor. Bu kuruluşların hepsi, hasta öğrencilerimiz için ellerinden gelen her türlü yardımı gösteriyor. Gerek öğretmen, gerek hemşire ve gerekse öğrencilerimizin ihtiyacı olan eğitim malzemelerini karşılayarak evde eğitim gören öğrencilerimizin eğitimlerini en iyi şekilde almalarını sağlıyoruz. Dost Eli Derneği kuruluşumuz da bu öğrencilerimize elinden gelen yardımı yapmaya gayret gösteriyor. Resul Can’a da çalışması için bir çalışma masası verdiler. Bizler ve diğer kurumlar bu hizmetler konusunda yapılması gerekenleri hakkıyla yapmaya gayret göstereceğiz” dedi. Doğuştan nadir görülen cilt hastalığı olan Epidermolizis Bülloza hastalığına yakalanan 6. sınıfı bitirip 7. sınıfa geçmiş olan Resul Dığrak’a karnesini, takdir belgesini ve başarı belgesini Hatice Doğan verdi. Vali Doğan da Resul’e netbook hediye etti. Resul en çok hangi dersi sevdiği sorulduğunda fen dersini sevdiğini söyledi. Resul kendisine eğitim veren öğretmeni Gülsen Kulekaya’ya çiçek takdim etti ve öğretmenine misafirlerinin huzurunda kendisi ile ilgilendiği için teşekkür etti.
RESUL’ÜN BAKIMI ZOR
Karnenin verilmesinin ardından daha sonra bahçeye geçen misafirler ve Resul Can burada sohbet etti. Resul’ün bakımı ile ilgili zorlukları misafirleri ile paylaşan Resul Can’ın babaannesi Meryem Dığrak, “Torunumun her yerinde yaralar çıkıyor. Bu yaralar bazen vücudunun dışında değil, vücudunun içerisinde de çıkıyor. Ağzında ve boğazında yaralar meydana geldiğinde yemek yiyemiyor, kendisini rahatsız ediyor. O zamanlarda da midesinde bulunan hortum ile beslenmek zorunda kalıyor. Kendisi de herkes gibi katı yiyecekleri yemek istiyor. Yiyemediği zaman da çok üzülüyor” diye konuştu. Resul’ün yaralarının iyileşmesi için gerekli olan elbise konusunda validen yardım isteyen Meryem Dığrak’a, Vali Doğan bu hususta yapılması gerekenleri, kendilerine veya kaymakamlığa müracaat ederek bildirdikleri takdirde sağlık konusunda ve bakım konusunda kendilerine kurumların yardımcı olabileceğini bildirdi. Konuşmaların sonunda Resul misafirlerine Bayrak şiirini okudu.
MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.