"Reis müdahale etmezse filmin sonu yaklaşıyor"

"Reis müdahale etmezse filmin sonu yaklaşıyor"

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, AKP içerisindeki mevcut tabloyu özetledi. Kamuoyuna iyiden iyiye yansıyan kulisleri aktardı.

Türkiye'nin mevcut ekonomik koşullar altında hazırlandığı yerel seçimler, bir seçim atmosferi olmanın ötesine geçti. Derinleşen ekonomik krizin yanı sıra Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın olası istifasına ilişkin belirsizlikler, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin de önüne geçti.

Kriz koşulları ve ülke yönetimine dair kronikleşen diğer sorunların toplumdaki yansımaları bir yana, mevcut tablonun AKP'de de belli sıkıntılara yol açtığını öne süren Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, iktidar partisi içerisindeki kulis gelişmelerini kamuoyuna taşıdı.

"Binali Yıldırım istifa edecek" başlıklı yazısında Yıldırım'ın henüz istifa etmemesinin kamuoyunda da etik bulunmadığını kaydeden Özçelik, AKP'de tepkilerin büyüdüğünü ve buna bağlı olarak durumun değiştiğini, parti yönetiminde istifa diyenlerin sayısının arttığını iddia etti.

 

AKP milletvekillerinin de "istifa" yönünde bir eğilim gösterdiğini değerlendiren Aydınlık'ın köşe yazarı, "İstifa zorunlu görüşünü savunan AKP’liler, Erdoğan’a yanlış bilgi verildiğini düşünüyorlar." iddiasında bulundu.

Yıldırım'ın istifasında "5 Şubat" detayı

İsmet Özçelik'in aktardığı kulis gelişmelere göre; Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikna ettiği iddia ediliyor.

5 Şubat tarihine kadar tatil olan TBMM'nin açılır açılmaz gündemdeki torba yasanın çıkarılacağını değerlendiren Özçelik, aday listelerinin YSK’ya verilmesi öncesinde Yıldırım'ın istifa edeceğini ve hemen yeni Meclis başkanının seçileceğini ileri sürdü.

AKP içerisinde gruplaşma yaşanıyor

Özçelik'in AKP'li irtibatıyla yaşadığı diyalog, parti içerisindeki gruplaşmayı gözler önüne seriyor. Özçelik'in "Anayasa açık. Bu noktaya niye gelindi?" şeklinde yönelttiği soruya aldığı cevap, süreci ortaya koymak açısından oldukça anlamlı.

Son dönemde işler iyi değil. Ekonomik kriz partide de sıkıntı yarattı. 16 yıldır iktidarda kalmamızın yorgunluğu da var. Böyle olunca parti içi sorunlar da ortaya çıktı. Partide gruplaşmalar yaşanıyor. Binali Bey’in durumu da bu nedenle tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgi verdiler. Partide Cumhurbaşkanımızı ikna edebilecek kişilerin başında Binali Bey geliyor. İş iyice çıkmaza girince, gitti, konuştu, ikna etti.

 

AKP'nin "Binaliciler, Damatçılar, Bilalciler, Süleymancılar ..." olmak üzere dört farklı gruba ayrıldığı iddiasında bulunan Özçelik, "Ayak oyunları sadece CHP’de değil, AKP’de de yaşanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İşte İsmet Özçelik'in kulis yazısından bazı kesitler:

Beştepe ile parti ve Meclis grubu arasında kopukluk yaşandığı konuşuluyor.
İkili, hatta üçlü bir yönetimden söz ediliyor.
Kapalı kapılar arkasında yapılan eleştirilerden bazıları şöyle:
"Reis’in her işe yetişmesi mümkün değil."
"Danışmanlar burunlarından kıl aldırmaz oldu."
"Milletvekillerini kimse dinlemiyor."
"Kimin ne yaptığı belli değil."
"Bürokrasi durdu, işlemiyor."
"Muhatap bulamıyoruz."
...
HEPSİ ZAYIF
AKP’nin kuruluşunda görev almış, şu sıralar biraz kenarda olsalar da partiden kopmamış kıdemli AKP’liler de gelişmelerden kaygılı. Özetle şu tespitlerde bulunuyorlar:
"Bakanlar zayıf."
"Bürokrasi zayıf."
"Danışmanlar zayıf."
"Kurullara atananlar zayıf."
"Milletvekilleri zayıf."
"Aydınlarımız zayıf."
"Reis müdahale etmezse, filmin sonu
yaklaşıyor."
Yorum yok!
Aydınlık Gazetesi yazarı İsmet Özçelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum