Prof. Dr. Şahin: "Pandemiyi sona erdirmemize çok az bir süre kaldı"

Prof. Dr. Şahin: "Pandemiyi sona erdirmemize çok az bir süre kaldı"

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü köşesinde Almanya'da aşı çalışmalarının başında olan Prof. Dr. Uğur Şahin'in yaptığı açıklamayı köşesine taşıdı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında "İyi haber" diyerek aşı çalışmalarında sona yaklaşıldığının bilgisini verdi.

Prof. Dr. Müftüoğlu, Alman ilaç firması BioNTech'te çalışan ve aşı çalışmalarının başında olan  Prof. Dr. Uğur Şahin'in açıklamalarına yer verdi. Prof. Dr. Şahin, aşı çalışmalarında sona gelindiğini açıklayarak, "Seri üretime geçtik. İznin çıkması durumunda derhal dağıtıma geçebileceğiz. Özetle pandemiyi sona erdirmemize çok az bir süre kaldı.” açıklamasında bulundu.

 

İŞTE MÜFTÜOĞLU'NUN BUGÜNKÜ KÖŞE YAZISI;

İYİ HABER
AŞILAR UFUKTA GÖRÜNDÜ
İKI aşı çalışmasında sona yaklaşıldı. AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi ile Pfizer ile Alman BioNTech ipi göğüslemek üzereler. Son haber Almanya’da yaşayan bilim insanımız Prof. Dr. Uğur Şahin’in başında bulunduğu BioNTech firmasından geldi. BioNTech koronavirüse karşı geliştirdiği aşının son aşamada olduğunu açıkladı. Toplam 37 bin kişide denenen aşının tüm klinik denemelerden başarıyla geçtiği, neticede de mükemmele yakın sonuçlar verdiği “Avrupa İlaç Ajansı (EMA)” tarafından da onaylandı. EMA tarafından yapılan açıklamada BioNTech tarafından ajansa aktarılan tüm verilerin olumlu neticelendirildiği doğrulandı. Anlaşılan o ki İskenderun kökenli bir Türk işçisinin oğlu olarak Almanya’da dünyaya gelen bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in yönettiği BioNTech firması ve geliştirdiği aşı, başarı oranı, güvenilirliği ve koruyucu özelliklerinin yüksekliği nedeniyle koronavirüse karşı geliştirilen “ilk ve en mükemmel aşı”lardan biri olarak tarihe geçecek. Uğur Hoca’nın şu demeci de çok önemli: “Seri üretime geçtik. İznin çıkması durumunda derhal dağıtıma geçebileceğiz. Özetle pandemiyi sona erdirmemize çok az bir süre kaldı.”
Haftaya böyle bir haber ile başlamak ne güzel...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.