Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: "Aşı kesin çözüm değildir!"

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: "Aşı kesin çözüm değildir!"

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında aşı çalışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında aşı çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Müftüoğlu aşının kesin sonuç vermeyeceğini belirterek, " Kısacası bilim insanları aşıların pandemiyi sonlandıracakları ve hatta hayat kurtarıp kurtarmayacakları konusunda tereddütlüler. Muhtemel bir aşıyı beklemek yerine şimdilik maskelere güvenmek daha doğru gibi görünüyor." yazdı.

İŞTE MÜFTÜOĞLU'NUN BUGÜNKÜ YAZISININ İLGİLİ KISMI;

 

AKLINIZDA OLSUN
AŞI KESİN ÇÖZÜM DEĞİLDİR
2-3 aşıda denemeler mutlu sona yaklaşmak üzere. Ama işin uzmanları diyor ki: “Güçlü bir aşı geliştirilse bile, eğer gerekli koruyucu tedbirler ihmal edilirse, müthiş bir hızla yayılan bu belalı virüse karşı yüzde 100 koruma sağlanabileceğini söyleyemeyiz. Koruma ve kontrol etme ihtiyacımız hep olacak. Ayrıca geliştirme aşamasındaki bu aşıların tamamı sağlıklı yetişkinler üzerinde deneniyor. Yaşlı ve hastalarda ne oranda koruyuculuk sağlayacakları tam ve açık olarak bilinmiyor.” Kısacası bilim insanları aşıların pandemiyi sonlandıracakları ve hatta hayat kurtarıp kurtarmayacakları konusunda tereddütlüler. Muhtemel bir aşıyı beklemek yerine şimdilik maskelere güvenmek daha doğru gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.