Prof. Dr. Müftüoğlu  korona tedavisinde müjdeyi verdi!

Prof. Dr. Müftüoğlu korona tedavisinde müjdeyi verdi!

Hürriyet Gazetesı yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, antikor tedavisinde gelinen sevindirici noktayı bugünkü köşesinde kaleme aldı.

Prof. Dr. Müftüoğlu'ndan müjde bekleyenlere, sevindiren haber.

Hürriyet Gazetesı yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü köşesinde antikor tedavisinde aşılan önemli mesafeyi okurlarıyla paylaştı.

 

İşte Müftüoğlu'nun bugünkü yazısının ilgili kısmı;

ABD’li biyoteknoloji firması ‘Sorrento Therapeutics’, COVID-19 virüsüne karşı yüzde yüz etkili bir antikor ürettiğini açıkladı. Üstelik bu antikorun seri üretimine aşıdan çok daha erken başlayabileceğinin altını çizdi.
Firma yetkilisi Dr. Henry Ji’ye göre buldukları antikor kokteyli gerçekten mükemmel. Virüsün hücreye girişini neredeyse yüzde yüz engelliyor. Hücreye girip çoğalabilme şansı kalmayan virüs de doğal olarak ortadan kalkıyor.
Dr. Ji’ye göre ürettikleri antikor molekülü koruyucu olarak da kullanılabilecek. Dr. Ji, ellerindeki antikorun, koruyucu etkisinin aşıdan daha güçlü olabileceğini ileri sürüyor.
Firma, ‘Covi-Shield’ adını verdikleri kokteylin üç ayrı antikordan oluştuğunu, hem tedavi hem de korunmada kullanılabileceğini, onay için FDA’ya (Amerikan İlaç Onay Kurumu) müracaat aşamasında olduklarını da açıkladı.
Anlaşılan o ki firma başarılı olursa ‘bir taşla iki kuş vurmak’ bile mümkün olabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum