Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu: Vatandaş, iktidara olan güvenini ciddi ölçüde yitirdi

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu: Vatandaş, iktidara olan güvenini ciddi ölçüde yitirdi

Konya halkının 18 yıl boyunca AK Parti'ye her türlü desteği verdiğini dile getiren İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Vatandaş, iktidara olan güvenini ciddi ölçüde yitirdi. İktidar bugün kendine olan güveni zedeledi” dedi.

İYİ Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Hılton Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'nun yanı sıra; İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, başkan yardımcıları ve ilçe yöneticileri katıldı.

KONYA TÜRKİYE’NİN TAŞIYICI KOLONU

Programda konuşan İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, “Konya baktığımızda bugün Konya’nın taşıyıcı kolonlarından bir tanesidir. Ayrıca Mevlana hazretlerinin diyarında olmak ve Türk kültürünün mayalandığı coğrafyada bulunmak bizler için bir mutluluk. Konya’lı vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek için geldiğimiz bu programı düzenleyen Konya teşkilatımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Düzenlenen basın toplantısında İYİ Parti olarak yaptıkları ziyaretler hakkında değerlendirmelerde bulunan Tatlıoğlu, şunları söyledi: “İYİ Parti olarak kurulduğumuz ilk günden beri illerimiz ve ilçelerimizi dolaşıyoruz. Dolaşıyoruz çünkü vatandaşlarımızın sorunlarını yakından inceliyoruz. Bugün özellikle ülkemizde gündüz yaşananları akşam TV’de görmek pek mümkün değil. Yurtdışından bir gazeteci gelse ve medyamızı sadece 3 ay incelese ve ardından ülke ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunmak istese ekonomi namına bir şey çıkaramaz. Bugün ne yazık ki iktidar ile halk birbirinden koptu. Bunun yanında Konya gibi önemli bir şehrin Türkiye ortalamasından gelir olarak geride olması bizi ziyadesiyle üzüyor. Ülkeyi yönetenler istiyor ki herkes onların çizdirdiği tabloya bakıp oradan konuşsun. Saray halkı koyduğu manzara resimleri ile oyalıyor. Fakat ülkemizi tek tek gezdiğimizde ortaya konan tablonun çok daha farklı olduğunu görüyoruz. İşte biz bunun Konya’dayız. Önümüzde bir Türkiye röntgeni var. Bu röntgene göre en iyi tedaviyi ortaya koyacağız.”

11-2-1280x715.jpg

GARA ÇÖZÜM SÜRECİNİN BİR ÜRÜNÜDÜR

Gara’da hain saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımıza da baş sağlığı dileyen İsmail Tatlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde Gara’da şehit olan 16 evladımızı toprağa verdik. Şehitlerimiz varken hayata normal devam etmek bize yakışmaz. Gözümüzü kapayınca etraf karanlık olmaz biz kör oluruz. Kör iktidara hakikatleri göstermeye çalıştık. Buradan tekrar ifade ediyoruz ki Gara şehitleri çözüm sürecinin bir ürünüdür. Bunları bilelim ki ülkemiz bu olayları tekrar yaşamasın.” Vatandaşın iktidara olan güvenini ciddi ölçüde yitirdiğine işaret eden Tatlıoğlu, “İktidar bugün kendine olan güveni zedeledi. Sayın Erdoğan millete dövizlerinizi bozdurun diye seslenmişti. Bu süreçte mevduatta yaklaşık 130 milyar dolar dövizimiz varken bu oran 250 milyar civarına geldi. Bu da bize gösteriyor ki millette güven kalmadı. Türkiye yönetimi özellikle son 10 yıldır birçok hata yaptı. Fakat biz siyah beyaz bir parti değiliz. Doğruyu gördüğümüzde doğru deriz. Milletimize faydalı olan şeyleri zaten destekliyoruz. Özellikle 2007 yılına kadar olan çalışmaları olumlu buluyoruz. Fakat son yıllarda büyük çöküşler yaşadık. Özellikle partili bir cumhurbaşkanının bu çöküş sürecini hızlandırdığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

11-1-1280x715.jpg

KONYA ÇOK BÜYÜK BİR TARIM ARAZİSİNE SAHİP

Son olarak İYİ Parti olarak Konya için olan projelerine değinen İsmail Tatlıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Konya tarım deposu dedik. Bizler de bugün burada bunun farkındayız. Konya çok büyük bir araziye sahip fakat bu oran bugün düşmekte. Bugün 28 milyon dekar araziye sahip Konya tarım arazisi 18 Milyon dekara düşmüş durumda. Tarımdan baktığımızda durum daha olumsuz. 2001 yılında baktığımızda çiftçimizin borcu daha azdı. Bugün bu borç 60 kat artmış durumda. Konya’da göç de var. Konya’dan göç olur mu? Dünya’da göç veren yerlere bakınız. Konya bu statüde değildir. Konya göç alır göç vermez normalde. Konya’nın şartları göç verme standartlarına girmez. Bizlerse İYİ Parti olarak çok ciddi tarım yatırımları yapacağız. Türkiye’nin bugün tarımdaki en önemli sorunu tarımsal sulama. Allah nasip ederse biz bu sorunları çözeceğiz. Konya için bugün tarım sulama alanlarının genişletilmesi bir zarurettir. Ne var ki 2021 bütçesinde tarımsal desteklemeyi artırmayan tek ülke Türkiye. Yata olmayan vergiler çiftçinin traktörüne geliyor. İnşallah çok daha iyi bir Konya’da daha mutlu yaşayacağız. Daha güzel bir Türkiye’de ise daha iyi olacağız.”

adsiz.jpg

KONYA'DA İYİ PARTİ'NİN CİDDİ BİR YÜKSELİŞİ VAR

İYİ Parti yöneticilerinin düzenlenecek programlarla Konya’da muhtelif yerlerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geleceğini kaydeden İl Başkanı Gökhan Tozoğlu da şunları söyledi: “Bu iki gün içerisinde Konya’lı hemşerilerimiz ile bir araya geleceğiz. Konya artık bilinenin aksine birileri için kale değil. Veriler bize bunu göstermekte. Konya’da İYİ Parti’nin de ciddi bir yükselişi var. Bizim amacımız da bu yükselişi kalıcı hale getirmek. Bu bağlamda programımıza katılım sağlayan Parti yetkililerimize ve basın üyelerimize tekrar teşekkür ediyorum.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum