Prof.Dr. Ceylan dualarla anıldı

Prof.Dr. Ceylan dualarla anıldı

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu tarafından Merhum Dr. Durmuş Ali Ceylan’ı anma programı düzenlendi. Prof. Dr. Ceylan, dualarla anıldı

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma programına; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Karapınar Belediye Başkan Vekili Osman Arı, Karapınar Kaymakamı Onur Kökçü, Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr. Gör. Naim Çağlar Diri, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan, Konya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Namık Köklüsoy, Karapınar ve Ereğli STK Başkanları, Durmuş Ali Ceylan’ın ailesi, okul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Anma programının açılış konuşmasını yapan Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr. Gör. Naim Çağlar Diri, “Durmuş Ali Ceylan hocamı 2015 yılında tanıdık. 2016 yılında da birlikte yönetici olarak çalışmaya başladık. İlk başta müdür-akademik personel olarak başlayan ilişkimiz, önce müdür – müdür yardımcısı daha sonra da ağabey kardeş ilişkisine döndü. Görev yaptığımız süre içerisinde onun ne kadar işine âşık, vatansever, milliyetçi, imanlı bir kişi olduğuna hep şahit olduk. Hastalığı sürecinde de iman ve ibadetinin yanı sıra sabır ve şükrüne, takvasına ve rıza makamına ulaştığına bizzat şahit olduk. Vefat etmeden 4 gün önce gördüğüm hocamla son konuşmalarımız bile okulumuzla ilgili olmuştur. Durmuş Ali hocam, Karapınar Meslek Yüksekokuluna huzur getirdi. Akademik ve idari personeliyle, iş motivasyonu maksimum düzeyde olan, öğrenciye hizmetin Hakka hizmet olduğunu benimseyen bir personel oluşturmaya çalıştı. Karapınar Meslek yüksekokulunun her bir köşesinde Dr. Durmuş Ali Ceylan Hocamın emeği vardır. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’inde destekleriyle hem eski binamızda, hem de yeni binamızda onlarca yeni hizmetler yapmıştır. Rabbim yapmış olduğu hizmetleri Sadaka-i Cariye olarak kabul etsin ve kıyamete kadar ecrini hocamıza nasip etsin inşallah” ifadelerini kullandı.

DEVLETİNE MİLLETİNE BAĞLI BİR İNSANDI

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara,“Devletine ve milletine hizmet etmiş, hayırlı ve güzel işler yapmış ve arkasından da hayırla yâd edilmeye hak etmiş herkesi hayırla yâd edebilmenin vefa örneği olarak göstermemiz için buradayız. Değerli kardeşimiz Durmuş Ali Ceylan milli ve manevi değerlerine bağlı, ülke menfaatlerine bağlı bir üniversite yapısı oluşturmaya, doğru ve etkili akademisyen kadrosu kurmaya ve yeni akademisyenler yetiştirmeye gayret eden bir üniversite anlayışına büyük destekler sağladığını biliyoruz. Akademisyenlerimize ve öğrencilerimize her zaman yakın temas içinde bulunmuş, her sorunla yakından ilgilenmiş, milli bir bilinç kazandırmayı sağlayan çalıştıran gayretli bir idareci ve akademisyen kardeşimizdi. Hastalık süresi içinde ortaya koymuş olduğu sabrı ve erdemli duruşu sadece Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu’nda değil bütün üniversite camiasında büyük bir saygıyla ve takdirle karşılandığını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Değerli kardeşim, dostum, arkadaşım Durmuş Ali Ceylan Hocamız için Rabbimizden rahmet ve merhametini niyaz ediyoruz” dedi.Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Böyle zamanlarda konuşmak zordur. Ama bütün zorluğuna rağmen böyle bir vesileyle ve böyle bir kişi için burada bulunuyor olmak bizi mutlu ve teselli ediyor. Çok kıymetli Durmuş Ali Ceylan Hocamız, nesilleri yetiştirme de bütün bu kasvetleri ve özellikleri taşıyan gösterdiği gayret konusunda istisnai bir örnektir. Ve gözlerinin içine baktığımız zaman o tebessümü o gülüşü gören ve gülüşüyle cennetin serinliğini hissettiren bir kardeşimizdi. Tabii ki toplum bütünlüğümüzü bozmak için üzerimize algı operasyonları yapılmaktadır. Bizi bir arada tutan değerlerimizi yok etmek için değersizleştirmek için itibarsızlaştırmak için bir takım süreçler yürütülmektedir. Bunlara asla müsaade etmememiz gerekiyor. Zaten toplumun önemli bir kısmının yükünü çok az bir kısmı çeker. Gerek eğitim anlamında gerek insan olma anlamında bu yükü çeken az insanlardan biri olan Durmuş Ali Ceylan’ı bizler unutmayacağız ve unutturmayacağız. Örnek bir insan olmuştur. Zor şartlarda bile gülebilmiş ve tebessüm edebilmiştir. Sürekli projeler üretmiştir. Ayakları yere basan ve bir şeyler yapabilmek ya da yapıcı gözükmek için değil yapmak için çaba sarf etmiştir. Biz bunu idarecilik yaptığımız tüm süreçler boyunca müşahede ettik. Bir Müslüman nasıl olur örneğini ortaya koyarak yaşamını sürmüştür. Böyle bir günün düzenlenmesine yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aynı şekilde hazırlıklar görev aldığı diğer okullarda da yapılmıştır. Bir insan ancak bu kadar iyi bir itibar ve iz bırakabilir” şeklinde konuştu. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından konuklara plaket takdimi yapıldı. Ardından “Dr. Durmuş Ali Ceylan Bilgisayar Laboratuvarı’nın” açılışı gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.