Polislerin şark görev süreleri değişti
Polislerin şark görev sürelerini düşüren ve atamalarda yeni düzenlemeleri içeren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, illerin ve ilçelerin görev süreleri yeniden belirlendi. Kamuoyunda şark olarak bilinen 2. bölge illerindeki hizmet süreleri düşürüldü. Böylece, bu bölgelerde görev yapan 62 bin 630 personel yeni sürelere tabi olacak. Hizmet süresi artırılan bazı yerlerde görev yapan polisler ise bu artıştan etkilenmeyecek. Ayrıca ikinci şark görevini yapmakta olan personel, görev süresi 2 yıl olan birimler haricinde, yeni düzenlenen sürelerden 1 yıl eksik görev yapması durumunda şark görevini tamamlamış sayılacak. Ancak emniyet müdürü ve emniyet amiri rütbesindeki personel bu uygulamaya dahil edilmeyecek. Bu düzenlemeyle yaklaşık 7 bin 500 polis, 2. bölge görevini tamamlamış olacak.
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI DA KAPSAMA DAHİL EDİLDİ
2. bölge görevini bitirenler, talep etmesi halinde daha önce çalıştığı kadroya tekrar atanması için değerlendirmeye alınacak. Bunun yanı sıra şark görevinden muafiyet ve nüfusa kayıtlı olduğu yere atanma hakkından yararlanan şehit ve gazi yakınları bu haktan yararlanmaya devam edecek. Mevzuat sebebiyle bu haklardan yararlanamayan şehit ve gazi yakınları da bu kapsama dahil edildi.
MAZERET ATAMASININ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
Polislerin sadece kendisi, eşi veya çocuklarının sağlık durumları nedeniyle talep edebildiği mazeret atamasının da kapsamı genişletildi. Bu çerçevede, mahkeme kararıyla vasi tayin edilmesi şartıyla evin tek çocuğu olan polis, anne ve babasının sağlık durumu nedeniyle atama talep edebilecek. Aynı şartla tek kardeşi olan polisin de kardeşinin sağlık durumu nedeniyle atama isteyebilmesinin önü açıldı.
Eşleri, kamuoyunda "çakılı kadro" olarak bilinen "sabit personel istihdamı" kapsamında olan polislerin ise çalıştığı birimin hizmet süresini tamamlaması üzerine, talebi halinde Emniyet Teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı'na atanabilmesi kolaylaştırıldı.
Yeni mezunların ise ilk atama yerleri batı illeri olacak. Mesleğe önce batı illerinde başlayan personel, görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak, görev süresini bitirmesinin ardından bu durumda olanlar 2. bölge (şark) illerine atanacak.
Yönetmelik değişikliğiyle illerin hizmet süreleri yıl olarak şöyle:
"Adana 8 yıl
Ankara 8 yıl
Antalya 8 yıl
Aydın 6 yıl
Balıkesir 6 yıl
Bursa 8 yıl
Çanakkale 6 yıl
Denizli 6 yıl
Eskişehir 6 yıl
Gaziantep 6 yıl
Hatay 6 yıl
İstanbul 8 yıl
İzmir 8 yıl
Kayseri 6 yıl
Kocaeli 6 yıl
Konya 6 yıl
Malatya 6 yıl
Manisa 6 yıl
Mersin 8 yıl
Muğla 6 yıl
Sakarya 6 yıl
Samsun 6 yıl
Tekirdağ 6 yıl
Trabzon 6 yıl
Yalova 6 yıl
Afyonkarahisar 5 yıl
Aksaray 5 yıl
Amasya 5 yıl
Bartın 4 yıl
Bilecik 4 yıl
Bolu 5 yıl
Burdur 5 yıl
Çankırı 4 yıl
Çorum 5 yıl
Düzce 5 yıl
Edirne 5 yıl
Giresun 5 yıl
Isparta 5 yıl
Kahramanmaraş 5 yıl
Karabük 4 yıl
Karaman 4 yıl
Kastamonu 5 yıl
Kırıkkale 5 yıl
Kırklareli 5 yıl
Kırşehir 4 yıl
Kilis 4 yıl
Kütahya 5 yıl
Nevşehir 5 yıl
Niğde 5 yıl
Ordu 5 yıl
Osmaniye 5 yıl
Rize 5 yıl
Sinop 4 yıl
Tokat 5 yıl
Uşak 5 yıl
Yozgat 4 yıl
Zonguldak 5 yıl
Adıyaman 5 yıl
Artvin 4 yıl
Batman 5 yıl
Bayburt 4 yıl
Diyarbakır 5 yıl
Elazığ 5 yıl
Erzincan 5 yıl
Erzurum 5 yıl
Gümüşhane 4 yıl
Mardin 5 yıl
Sivas 5 yıl
Şanlıurfa 5 yıl
Van 5 yıl
Ağrı 4 yıl
Ardahan 3 yıl
Bingöl 4 yıl
Bitlis 4 yıl
Hakkari 3 yıl
Iğdır 4 yıl
Kars 4 yıl
Muş 4 yıl
Siirt 4 yıl
Şırnak 3 yıl
Tunceli 3 yıl





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.