Polis, Alan Araştırmasıyla suçu önlüyor

Polis, Alan Araştırmasıyla suçu önlüyor

Konya polisi, suçun oluşmadan önlenmesi amacıyla terörle mücadelede uyguladığı ''Alan Araştırması'' ve ''Suçlunun Kimlik Tespiti'' projeleri ile kentte muhtemel provokatif olayların önüne geçiyor.

Konya Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terörle mücadele konusunda ''Alan Araştırması'' ve ''Suçlunun Kimlik Tespiti'' projelerini yıllardır uyguluyor.
Alan Araştırması projesi ile Konya'nın demografik yapısı çıkarılarak özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, kente hangi illerden ne kadar göçün geldiğinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Mahalle muhtarlarıyla birebir görüşülerek, göçle gelip mahallede oturanların tespiti yapılıyor.
Projeyle birçok veri elde edilebiliyor. Göçle gelenlerin en çok yoğunlaştığı merkez ilçe ve mahalleler, hangi illerden en çok göçün geldiği ve göçle gelenlerin hangi amaçlarla Konya'ya geldikleri belirlenebiliyor.
Yetkililer, bu şekilde suç işlenmeden önceki önleyici kolluk hizmetleriyle suç işlendikten sonraki adli kolluk hizmetleri açısından önemli bir veri teşkil edildiğini bildirdiler.
TOPLULUKTA KİMLİK BİLGİSİ SORULMUYOR
Suçlunun kimlik tespiti projesiyle de toplumsal olaylarda provokatif eylemler yapan veya yapabilecek kişilerin kimliklerinin rahatlıkla belirlenebildiğini vurgulayan yetkililer, şunları anlattı: ''Herhangi bir toplumsal olayda grup içerisindeki hal ve hareketlerinde aşırılık olan, grubu yönlendiren, provoke eden kişilerin grup içerisinde kimliğinin tespit edilmesi uygun değildir. Kişi, grup içerisinde iken sivil görevlilerimizce göz kontrolü altında bulunduruluyor. Toplumsal olayın bitmesiyle şahıs takip edilerek uygun bir yerde polis tanıtma kartı gösterildikten sonra GBT kayıtları sorularak kimlik bilgileri öğreniliyor ve gerekirse gözaltına alınıyor.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.