Piyade Er Işık’a şehitlikte tören 

Piyade Er Işık’a şehitlikte tören 

2001 yılında vatani görevini yaptığı sırada kaybolan ve kayıtlara firar olarak geçen fakat aslında cinayete kurban giden Piyade Er İsmet Işık, vefatından 21 yıl sonra şehit sayıldı. Işık için resmi törenle Konya Şehitliği’nde gıyabi cenaze namazı kılındı

Vatani görevini yapmak üzere 2001 yılında İstanbul Hasdal kışlasına giden 1980 Konya doğumlu İsmet Işık’ın, yaklaşık 8 ay kantin görevlisi olarak askerliğini yapmaktayken bir gece ansızın ortadan kaybolduğu kaydedildi. Yıllar sonra İsmet Işık’ın babası Durmuş Işık’a gelen bir telefonun ardından İsmet Işık’ın öldürüldüğü öğrenildi. İsmet Işık’a yaklaşık 20  yıl sonra şehitlik unvanı verildi. Şehit İsmet Işık için Konya Şehitliği’nde giyabi cenaze namazı ve tören düzenlendi.

whatsapp-image-2022-05-22-at-15-28-54.jpeg

Gerçekleşen törene Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Düz, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği Başkanı Süleyman Ege ve çeşitli oda başkanları katıldı.

whatsapp-image-2022-05-22-at-15-28-53.jpeg

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.