Patriotlar Türkiye'ye geliyor

Patriotlar Türkiye'ye geliyor
Dev füze bataryaları kritik noktalara yerleştirilecek, sınırı koruyacak
Suriye'den gelebilecek muhtemel füze saldırılarına karşı Türkiye'ye savunma sisteminin kurulması kararının ardından Patriot lar Almanya'dan konvoy halinde yola çıktı
 
Şubat ayı başında Türkiye'ye kurulması planlanan Patriot savunma sistemi, Almanya'nın Rostock kentinden gemilere yüklenmek üzere yola çıktı. Türkiye'ye gemiyle gelecek Patriot savunma sisteminde 220 araç ve 170 asker bulunuyor. Mecklenburg Vorpommern Eyaleti'nin Rostock kenti yakınlarındaki Sanitz kışlasından karayoluyla ve konvoy halinde yola çıkan Patriot'lar, Lübeck kenti yakınlarındaki Travemünde Limanı'na ulaşacak. Konvoyun, önümüzdeki günlerde gönderilecek 5 konvoyun ilki olduğu belirtildi.
 
ABD'nin geliştirdiği ve dünyada sadece ABD, Almanya ve Hollanda'da bulunan Patriot savunma sistemi, şubat ayı başında Türkiye'deki görev için hazır hale getirilecek. Uçak bombardımanı veya füze saldırılarına karşı geliştirilen sistemde, Patriot füzeleri normalin beş katı daha fazla hızlı davranarak saldırıları etkisiz hale getirebiliyor. Almanya meclisi 14 Aralık'ta Türkiye'ye 400 kişilik Patriot timini gönderme kararı almıştı. 
 
Hollanda da Patriot gönderecek
 
Bu arada Hollanda'ya ait iki adet Patriot Bataryasının da Türkiye'ye gönderilmesi için son hazırlıklar yapılıyor. NATO ortak savunma anlayışı çerçevesinde konuşlandırılmak üzere Türkiye'ye gönderilecek olan Patriotlar   askeri üssünden hareket etmek için talimat bekliyor. Patriot'larla birlikte uzman ekip de Türkiye'ye gelecek ve geri dönene kadar burada kalacak
Patriot bataryası Hollanda
 
 
Hollanda'da bulunan Peel in Vredepeel askeri üssünden bir kare

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.