Paradan atıldı, vitrinlerde hala var

Paradan atıldı, vitrinlerde hala var

2009dan itibaren paradan ''yeni'' ibaresinin çıkarılmasına karşın bazı esnaf, halen vitrinlerinde ve etiketlerinde YTL kullanmaya devam ediyor.

Konya Serbest Muhasebeciler Odası Başkanı Ahmet İçyer yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2009'dan itibaren para biriminin TL olduğunu hatırlattı. YTL'ye geçişte olduğu gibi paradan sıfır atılması ve virgül kaydırılması olmadığı için herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade eden İçyer, muhasebecilerin TL'ye geçişinin kolay olduğunu söyledi.
Bilgisayar ortamındaki faturalarda ''yeni'' ibaresinin kaldırılarak TL kullanılmaya başlandığını belirten İçyer, ''Elle yazılan faturalar ise 'Yeni'nin ya da 'Y'nin üzeri çizilerek TL olarak kesildi. Mali bilançolarda ise 2009 açılışını TL cinsinden kolayca yaptık'' dedi. Bazı esnafın halen vitrin ve etiketlerinde YTL ile devam ettiğine dikkati çeken İçyer, ''Para atılması kolay oldu ama vitrinlerde atılması zaman alacak. Önemli olan belge düzeninde sorun yaşanmaması. Esnaf da, tüketici de zamanla TL'ye alışacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.