Pandemi oyuncağa olan ilgiyi artırdı

Pandemi oyuncağa olan ilgiyi artırdı

Çocuklarının pandemi sürecinde evde daha kaliteli zaman geçirmesini isteyen anne ve babalar, oyuncakçılara akın ediyor. Ebeveynler, daha çok “uzun soluklu” ve çocuklarıyla birlikte oynayabilecekleri oyuncakları tercih ediyor.

Korona virüs salgını dolayısıyla evde geçirilen vakit arttı. Uzun süredir devam eden yasaklar, insanları eve hapsetti. Bu süreçten en fazla çocuklar olumsuz etkilendi. Anne ve babalar, çocuklarının evde daha fazla keyifli vakit geçirmesi için oyuncağa yöneldi. Evde kalan vatandaşlar, çeşitli eğitici oyun ve eğlencelerle evde geçirdiği vakti daha keyifli hale getirmeye çalıştı. Aileler, gerek internet üzerinden verdikleri siparişlerle gerekse satışının yapıldığı oyuncakçı ve kırtasiyecilerden aldığı yapboz, oyun setleri, model oyunlar ve strateji oyunları ile zamanlarını geçirmeye devam ediyor. Bu dönemde en fazla yapbozlar, oyuncak bebek ve arabalar ilgi görüyor. Yapbozlarda daha çok manzara görselliler tercih ediliyor. Ayrıca Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte satış noktalarında Kur'an-ı Kerim hareketliliği de yaşanıyor.

UZUN SOLUKLU OYNANABİLECEK OYUNCAKLAR TERCİH EDİLİYOR

Mavigül Kitap, Kırtasiye ve Oyuncak İşletme Sahiplerinden İbrahim Gül, yapboza ve oyuncaklara olan talebin pandemi sürecinde arttığını dile getirdi. Pandemi sürecinde çocukların evde sıkıldığını, anneler ve babalar tarafından çocuklara her zamankinden daha fazla oyuncak alındığını ifade eden Gül, “Oyuncak satışlarımız pandemi sürecinde arttı. Evde daha çok vakit geçirildiği için, uzun soluklu olabilecek, her oynayışta çocukların keyif alacağı oyuncaklar daha çok ilgi görüyor. Oyuncak bebekler, arabalar ve yapboz en çok ilgi gören ürünler oluyor” şeklinde konuştu.

HAREKETLİLİK BAŞLADI, KUR'AN SATIŞLARI ARTTI

Ramazan ayının yaklaşmasıyla Kur'an-ı Kerim satışlarının artmaya başladığını söyleyen Mavigül Kitap, Kırtasiye ve Oyuncak İşletme Sahiplerinden Ahmet Gül ise şunları söyledi: “Vatandaşımız, Ramazan ayında her zamankinden daha fazla dini kitaplara ilgi gösterir. Hareketliliğimiz başladı. Ramazan ayında cüz takip etmek ve Kur'an öğrenmek isteyen vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim satışı yapılan noktalara uğramaya başladı. Ramazan ayı Kur'an ayı olduğu için bu dönemlerde satışlarda bir artış olur. Kur'an satışları ile beraber, rahle satışlarında da artış olur. Bazı yayınevleri tarafından Ramazan ayına ve her okuyucuya özel Kur'an-ı Kerimler basılıyor. Kur'andaki çeşitlilik her yıl artıyor. Hafız ve optik okuyuculu dijital kalem Kur'an-ı Kerimler, yine en dikkat çeken Kur'an türlerinin başında geliyor.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.