Özdağ ve İnce'nin tek adayı Mansur Yavaş!

Özdağ ve İnce'nin tek adayı Mansur Yavaş!

Ümit Özdağ'dan yeni ittifak ve aday açıklaması geldi. Kendi adaylarını çıkaracaklarını belirten Özdağ, destekledikleri tek ismin Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin AKP, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı ile CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, GELECEK, DEVA ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın arasında geçmesi bekleniyor. Cumhur İttifakı uzun süredir adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu dile getirirken, Altılı Masa'nın 30 Ocak'ta adayını çıkarması bekleniyor. 

18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin iktidar tarafından öne çekileceği gündeme gelirken, seçim öncesi siyaset arenasına yeni ittifaklar katılmaya devam ediyor.

HDP'nin öncülüğünde kurulan 'Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ardından Memleket Partisi lideri Muharrem İnce yeni bir ittifak için Zafer Partisi, Doğru Parti, DSP ve Adalet Partisi ile görüştüklerini duyurmuştu. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ bugün gazetecilerle bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. 

KENDİ ADAYLARINI ÇIKARACAKLAR

İttifak çalışmasına değinen Özdağ, "Hem genel başkanlarla yaptığımız görüşmelerde hem de genel başkan yardımcılarımız dikkatle çalışıyor" ifadelerini kullandı.

DESTEKLEDİĞİMİZ TEK ADAY MANSUR YAVAŞ

"Seçimlerde kendi adayımızı çıkarıyoruz" ifadelerini kullanan Özdağ'ın ABB Başkanı Mansur Yavaş'la da ilgili sözleri dikkat çekti.

Özdağ Altılı masanın olası adaylarından sadece Mansur Yavaş'ı desteklediklerini belirtti.

Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Seçimin yapılması gereken tarih Haziran 2023. Zamanında yapılan seçimde Erdoğan’n aday olması mümkün değildir. CHP ve İYİ Parti değişik zamanlarda yaptıkları açıklamada 360 oyu tamamlayacaklarını söyledi. Biz de bunu muhalefete sorduk. Bizim derdimizin yasayı savunmak olduğunu söyledim. Sonra hem CHP hem de İYİ Parti yaptıkları açıklamada 360’ı tamamlamayacağını söyledi. Muhalefet Nisan ayı öncesinde yapılacak her seçime muhalefet evet diyeceğini söyledi. Ama Erdoğan’a yarayacaktır tamamen.

Demokrasi sadece seçimler ile katlediliyor. İthal seçmenler var. Mısır, Yemen ve Suriyelilere sürekli vatandaşlık veriliyor. Temmuz’da yaptığımız araştırmalarda 465 bin Suriyeli seçmen olduğunu gördük. Bunların 99 bini İstanbul’da yaşıyor. İmamoğlu 13 bin farkla aldı ilk seçimde. Bu Temmuz listesi. Ocak ayında bu sayının 1 milyonu aşacağını düşünüyorum. Biz ısrarla 10 sene vatandaşlık alanlar oy kullanamasın dedik. Ama muhalefet bununla ilgilenmedi.

Kaldırılan parmak boyasına geri dönülmeli. Seçim hilelerini engellemek için herkes elinden geleni yapmalı. Muhalefetten de destek bekliyoruz.

Bir ittifak çalışmamız var. Hem genel başkanlar ile yaptığımız görüşmelerde hem de genel başkan yardımcılarımız dikkatle çalışıyor. Seçimlerde de kendi adayımızı çıkarıyoruz. Sadece Mansur Yavaş ismini destekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum