ÖSYM 2019 istatistiklerini açıkladı

ÖSYM 2019 istatistiklerini açıkladı

Ölçme, Yerleştirme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2019 yılına ait istatistikleri açıkladı. Açıklanan verilere göre ÖSYM’nin düzenlediği sınavlara toplamda 8 milyon 181 bin 654 aday katıldı.

Her sene olduğu gibi 2019 yılında da milyonlarca aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlara katıldı. Geçtiğimiz yıla ilişkin açıklanan istatistiklere göre ÖSYM bünyesinde toplam 47 sınav uygulandı. Bu sınavlarda 1 milyonun üzerinde sınav görevlisi yer alırken, sınava giren aday sayısı 8 milyon 181 bin 654 kişi olarak açıklandı.

YKS’YE KATILIM EN YÜKSEK

Geçtiğimiz yıl ÖSYM bünyesinde yapılan sınavlarda katılımın en yüksek olduğu sınavın YKS olduğu dikkat çekti. Açıklanan istatistiklere göre 8 milyon öğrenci arasından YKS’ye katılan öğrenci sayısı toplamda  2 milyon 390 bin 491 kişi oldu.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN KOLAYLIK

ÖSYM, düzenlediği sınavlarda engelli adayların yararına düzenlemeler yaptı. 22 bin 77 engelli adayın katıldığı sınavlarda, 8 bin 910 okuyucu ve işaretleyicilerden oluşan engelli salon görevlileri hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.