Orkun Dülger: Konya’nın gelişmesinde Ülkücü Hareketin etkisi

Orkun Dülger: Konya’nın gelişmesinde Ülkücü Hareketin etkisi

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

MHP Konya İl Başkan Yardımcısı ORKUN DÜLGER 

Konya’nın gelişmesinde Ülkücü Hareketin etkisi

 

Konumuzla alakadar yazımıza geçmeden önce Gara’da kahpece şehit edilen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz.

Aynı zamanda yine bir terör örgütü saldırısı sonucunda Ege Üniversitesinde şehit edilen ülküdaşımız Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehadetinin 6. Yıl dönümünde kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu ülke artık terör örgütü eylemlerinden bunaldı. Bu eylemlerin, her zaman Ülkücü Milliyetçi Hareket olarak karşısında olmakla beraber kanımızla ve canımızla baş etmeyi bir görev bilmekteyiz.

Gara’da şehit edilen vatandaşlarımızı siyaset malzemesi haline getirenleri ve terör eylemini isim zikrederek kınayamayanları da aynı ölçüde kınıyoruz. Terör örgütlerinin eylemlerinin karşısında olup yukarıda ifade ettiğimiz gibi kınamakla beraber bu eylemlere siyaseten sahip çıkanlarına karşı savaşımız kararlılıkla devam etmektedir.

Liderimiz sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin de ifade ettiği gibi bu tür eylemlere sahip çıkan ve mecliste, pkk terör örgütünün siyasi sözcülüğünü yapan HDP’nin kapatılması gerekmektedir. Bununla alakadar çalışmalar Genel Merkezimiz tarafından devam etmektedir. Neticenin alınması açısından Milliyetçi Hareket Partisi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bir an önce ilgili kurum ve kuruluşlar kapatılma işleminin başlatılması için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi lazım gelmektedir.

 

Yazımızın asıl konusuna gelecek olursak:

Konya, artık İç Anadolu’nun tahıl ambarı olması sıfatından daha büyük sıfatlar kazanmaya layık ve hazırdır.

Önceki haftada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili sayın Mustafa KALAYCI beyefendi, MYK Üyelerimiz sayın Hüseyin KORKMAZ ve Bulduk ÖZDEMİR beyefendiler, Konya Milletvekilimiz sayın Esin KARA hanımefendi, İl Başkanımız sayın Remzi KARAARSLAN beyefendi ve kıymeti heyetimizin de katıldığı temel atma törenleri yapılmıştır. Buna göre:

Konya’mız, artık savunma sanayinde örnek bir şehir haline gelecektir. Malumu olduğu üzere Aselsan’ın ilimize yaptığı yatırımın açılmasına az bir zaman kalmıştır.

Bununla beraber yeni sanayi sitelerinin açılmasıyla şehir içinde kalan birkaç sanayi sitesi buralara taşınacaktır. Taşınan sanayi siteleri yerine sosyal devlet anlayışı içerisinde yatırımlar yapılacağı ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından açıklanmıştır.

Konya’mız açısından tarım politikalarımız yeni teknolojik yöntemler geliştirilerek devam etmektedir. Bu konuda da her zaman olduğu gibi Konya’mız adından söz ettirmektedir.

Aynı zamanda kültürel faaliyetler kapsamında yıl içerisinde şehrimizde İslam Başkenti olarak olimpiyat oyunları gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Covid-19 virüsünden bir an önce kurtulmamızı temenni ederek yapılacak oyunların ve kültürel etkinliklerin planlandığı zamanlarda yapılmasını arzulamaktayız.

Şehrimiz genel ve savuma sanayi, kültürel ve tarımsal etkinliklerde adından söz ettirmesinin yanı sıra aynı zamanda bir bilim ve akademik çalışmalar şehri haline de gelmiştir. Konya’mız 5 tane Üniversitesiyle, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından en çok üniversiteye sahip illerin başında gelmektedir. Aynı zamanda çoğu ilimizde olmayan Bilim Merkezimiz ile teknolojik ve akademik olarak bir odak şehir haline gelmiştir.

MHP Konya İl Başkanlığı olarak, liderimiz sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile birlikte kurmuş oldukları Cumhur İttifakı doğrultusunda, AK Parti Konya İl Başkanlığı ve Cumhur İttifakı Belediyelerimiz ile birlikte Konya’mızın gelişmesi için ortak çalışmalar meydana getirmekteyiz.

MHP Konya İl Başkanlığımızda, birbirinde kıymetli İl Başkan Yardımcılarımız vardır. Hepimizin burada bir görevi bulunmaktadır. Herkes kendi görev konusuyla alakadar olmak üzere şehrimiz ve ülkemizin gelişmesi için projeleri ve dosyaları vardır. Gerektiği zamanlarda gerek Ak Parti İl Başkanlığı’na gerekse de Cumhur İttifakı belediye başkanlarına bu dosyaları sunmaktadır.

Liderimiz Dr. Devlet BAHÇELİ’nin öncülüğünde, Konya’mıza Cumhur İttifakına yakışır halde hizmet etmeye var gücümüzle devam etmekteyiz. Bu mücadelede emeği geçen herkese ve birbirinden kıymetli dava arkadaşlarımıza şükranlarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum