Önce biber gazı sıktırdı sonra elinde incil ile poz verdi

Önce biber gazı sıktırdı sonra elinde incil ile poz verdi

40'tan fazla şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanırken ABD Başkanı Trump'ın bir kiliseye gidip elinde İncil ile poz vermesi büyük tepkilere yol açtı. Trump daha öncede benzer istismarda bulunmuştu.

Geçen hafta pazartesi günü Minneapolis’te 46 yaşındaki Afro-Amerikalı George Floyd’un polis tarafından şiddet uygulanarak öldürülmesi sonrasında başlayan olaylar giderek alevlenirken Trump'tan gelen bir hareket herkesi şoke etti.

Kasım ayında yapılacak seçimlere hazırlanmaya başlayan ABD Başkanı Donald Trump hızla kan kaybederken George Floyd cinayetini protesto eden halka karşı sert kullanmayı sürdürüyor.

Ülke çapında en az 40 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Washington DC’nin de aralarında olduğu en az 24 eyalette Ulusal Muhafızlar aktif hale getirildi.Çatışmalar ve gözaltılar devam ederken ABD Başkanı Trump’ın çektirdiği fotoğraf Amerika’da büyük tepkilere yol açtı. Trump büyük bir koruma kordonu eşliğinde Aziz John’un Kilisesi’ne giderek burada poz verdi. Görgü tanıklarına göre Trump’ın alana gelmesinden önce polis ve güvenlik güçleri biber gazı ve şiddet kullanarak bölgeyi boşaltırken, Trump’ın özel bir çekim operasyonu yaptığı da öne sürüldü.Kilisenin kapısında elinde İncil ile poz veren Trump’ın bu davranışı büyük tepkilere yol açtı. Papaz Mariann Budde, Trump’n hareketini eleştirerek . “Trump’ın kiliseyi kullanarak fotoğraf çekmesi karşı olduğumuz her şeye karşı duruşumuzla çelişiyor. Yaptığı hareket bu ülkenin insanları için kutsal olan sembolleri kirletti” ifadesini kullandı.

“BAŞKAN BİR FIRSATI DAHA KAÇIRDI”

CNN’den Anderson Cooper’a konuşan Budde, “Halkın manevi duygularını istismat ettiğine işaret ederek bu akşam Başkan’ın yaptıklarını gördüm. Bir fırsatı daha kaçırdı” ifadesini kullandı.

Sosyal medyada bir kullanıcı da, “Bir kilisenin önünde İncil sallamak için daha iyi bir dünya isteyen gençlerin üzerine göz yaşartıcı gaz atılmasına izin verdi. Bu ülke için ne kadar utanç dolu bir an” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.