‘Okullarımız Çiçek Açıyor’  projesi aralıksız sürüyor

‘Okullarımız Çiçek Açıyor’ projesi aralıksız sürüyor

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesindeki “Bizim Okulumuz” projesi kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla devam ettirilen “Okullarımız Çiçek Açıyor” Projesi, merkez ilçelerdeki 29 okulda uygulanıyor.

Proje kapsamında tarımsal uygulamalar yapan Karatay Akabe İmam Hatip Ortaokulu, Selçuklu Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu 29 Mayıs 2023 tarihinde AR-GE Birimi öğretmenleri tarafından ziyaret edildi.

Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Selçuklu Büyükbayram Ortaokulu, Selçuklu Zeki Altındağ Ortaokulu ve Selçuklu Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu ise İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Öğretmenleri ve Konya Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisleri tarafından ziyaret edildi. Uygulamalı eğitimlerde bitki çoğaltma ve bitki bakımı ile ilgili bilgiler verilerek, süreç takibinde bulunuldu. Proje kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ziraat mühendisleri tarafından öğrencilere toprak, tohum ve bitki yetiştiriciliği ile ilgili kuramsal bilgiler verildi. Akabinde, öğrenciler yaparak ve yaşayarak öğrenme yöntemiyle bitki yetiştirme sürecine başladılar. Öğrenciler tarımsal bilgileri uygulayarak hem sorumluluk bilinci hem de süreç yönetme becerisi geliştirmektedirler. Öğrencilerin tabiat sevgisi ile yetişmelerinde emeği olan Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığına, ziraat mühendislerine, okul yöneticilerine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.