Okullar yüz yüze eğitime hazırlanıyor

Okullar yüz yüze eğitime hazırlanıyor

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı 6 Eylül'de başlıyor. Eğitimciler ve öğrenciler yaklaşık 1,5 yıldır devam eden uzaktan eğitimin ardından yüz yüze eğitime hazırlanmaya devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 2021-2022 eğitim öğretim takvimi belli oldu. Temmuz ayında yaz tatili dönemine giren ilkokul, ortaokul ve lise kademelerindeki öğrenciler, pandeminin ardından yüz yüze eğitime başlamak için 6 Eylül’de ders başı yapacaklar.  1.5 yıldır devam eden online eğitimin ardından yüz yüze eğitim için beklentiler artarken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada "İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak, okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir” dedi.
“OKULLARIMIZ YÜZYÜZE EĞİTİME HAZIR”
Yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini ifade eden Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Pandeminin ilk gününden beri öğrencilerimiz uzaktan eğitim görüyorlar ve bunun sıkıntısını yaşıyorlar. Ancak aşıdan sonra uzun yol kat ettik bununla beraber Bilim Kurulu eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Bu kurallar çerçevesinde okulların yüz yüze eğitime geçmesi gerekiyor” dedi. Okulların belirlenen kurallar çerçevesinde en iyi şekilde hazırlanacağını belirten Karlıer, sözlerine şöyle devam etti: “Bize göre en güvenli yer okullularımız. Milli eğitim bakanlığımız çok titiz çalışmalar yürütüyor. Normal eğitim nedeniyle okullarda alınması gereken önlemler de üzerinde de tek tek duruluyor. Havalandırmalar, teneffüslerin nasıl olacağı, öğrencilerin temasının nasıl daha aza indirileceği, PCR testleri, servisler ve aşılar ile ilgili detaylı çalışmalar yapılıyor. Öğrencilerimiz okula girdiklerinde öğretmenleri tarafından sosyal mesafelerini korumaları, temizliğe dikkat etmeleri, maske gibi birçok konuda öğrencilerimizi göz kulak olacaklardır. Bu bağlamda okullarımız çok daha güvenli olacaktır. Yapılan çalışmalar ile birlikte okullarımız yüz yüze eğitime hazır diyebiliriz.”
GEREKİRSE KAMPANYA BAŞLATIRIZ
Öğretmenlerin de yüz yüze eğitme geçmek istediklerini belirten Karlıer, son olarak şunları söyledi: “Okullarda online eğitime geçtikten sonra birçok sorunla karşılaştık. Öğrenciler, uzaktan eğitimle birlikte farklı yöntemlere adapte olmaya çalıştılar. Evler arasındaki imkân ve öğrenme farklılıkları var. Aynı şekilde öğretmenlerimiz içinde uzak eğitimde sorun yaşadılar. Eğitimin daha iyi sağlanabilmesi adına öğretmenlerimiz yüz yüze eğitimi geçmek istiyor. Şu an öğretmenlerimizin birçoğu aşı olmuş durumda. Bakanlığımızın yayınladığı hijyen kuralları kapsamında maske, dezenfektan karşılamada zorlanan okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına ihtiyaç duyulursa kampanya başlatmaya hazırız.”   

4.jpgNazif Karlıer
 

“MEB KAMUOYONU AYDINLATMALI”
Okulların açılabilmesi kimi koşulların sağlanması gerektiğine işaret eden Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Sadece tarih verilerek elbette okullar açılamaz. Bunun koşulları yerine getirilmeli. Ne yazık ki bir süredir okulların açılmasını sağlamak yerine bakan değişikliğini konuşmak zorunda kaldık” dedi. Okulların açılmasına kısa bir süre kaldığını ama ne hazırlık ne de alınan önlemlere dair bir açıklama yapılmadığını söyleyen Yiğit, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni atanan bakan okulların açılması için yapılacak önlemleri konuşmak yerine il milli eğitim müdürlerini görevden almak meşgul oluyor. Okulların yüz yüze eğitime hazır olup olmadığını bilmiyoruz. Bununla alakalı kamuoyunu daha iyi aydınlatılması gerekiyor Okulların güvenli ve sağlıklı bir şekilde yüz yüze eğitime açılabilmesi için en azından öğretmenlerin çift doz aşılanması bir an önce tamamlanmalı. Konya’da şuan aşılanan öğretmen oranlarını tam olarak bilmiyoruz. Bunun yanında hem öğretmenlerimizde hem öğrenci velilerinde ciddi bir aşı karşıtlığı var bunun ile alakalı çalışma yapılması gerekiyor. Öğrencilerimiz için yüz yüze eğitimi geçmek şart bunun için milli eğitimin verdiği tarihe kadar tüm hazırlıklarının tamamlanması ve kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor.” Vatandaşlarla sokak röportajı yaptıklarını da ifade eden Yiğit, son olarak şunları söyledi: “Yüz yüze eğitim başlamalı mı? Aşısız bir öğretmene çocuğunuzu gönderir misiniz? Okullar pandemiye hazır mı? Gibi sorularla sendika olarak vatandaşlarla bir sokak röportajı gerçekleştirdik şuan velilerin çoğu çocuklarını okula göndermek istemiyor. Hem öğrenci velilerinde hem öğretmenlerde ciddi bir aşı karşıtlığı var. Bakanlığın bununla alakalı bir çözüm üretmesi gerekiyor dayatma olmadan öğretmenlerimizin aşı olmaya ikna edilmese gerekiyor.”  

2.jpgÖzgür Ulaş Yiğit
 

OKULLARIMIZ YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIRLANMALI  
Havalandırmalar, teneffüslerin nasıl olacağı, öğrencilerin temasının nasıl daha aza indirileceği, PCR testleri, servisler ve aşılar ile ilgili detaylı çalışmalar yapıldığının altını çizen Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ise şunları söyledi: “Okulların yüz yüze eğitime geçmesi gerekiyor şuan en güvenli yer okullardır. Okula gelen çocuklarımız öğretmenlerinin denetiminde maske mesafe hijyen kurallarına dışardan daha iyi uyacaklardır. Bakanlığımızın belirlediği temizlik ve hijyen kuralları en iyi şekilde sağlanacaktır okullarımız yüz yüze eğitimi hazır gelecektir. Pandemiden bu yana gerek öğretmenlerimiz gerek öğrencilerimiz birçok sıkıntı çekti eğitimde sekteye uğradık bakanlığımızın belirlediği tarihte okulların açılmasını bekliyoruz.  Şuan Tüm bu gelişmelere rağmen toplumun bazı kesimlerince aşı karşıtlığı devam ediyor. Vatandaşlarımızın kulaktan dolma bilgilere itibar etmemeli hem kendi geleceğimiz hem de çocuklarımızın geleceği için aşı olmalıyız.”

3.jpgTanfer Ata 


SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.