Okullar ne zaman açılacak? Karar o tarihte verilecek

Okullar ne zaman açılacak? Karar o tarihte verilecek

MEB okullar ne zaman açılacak? sorusu tüm veli ve öğrenciler ile öğretmenler tarafından merak ediliyor. 30 Nisan'dan sonra açılacak mı? Karar o tarihte verilecek. İşte detaylar...

Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından alınan karar ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tüm yurtta okulları tatil etmişti. Öğrenciler 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim ile derslerine devam ederken okulların 30 Nisan’a kadar kapalı kalma kararı bu hafta son buluyor. Peki okullar ne zaman açılacak?

Okulların açılacağı tarih ile ilgili karar bu hafta verilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da kendisine yöneltilen “Okullar 30 Nisan’da açılacak mı?” sorusuna önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığına yapılacak toplantıda bu süreçlerin yeniden masaya yatırılacağını ve çok kısa bir zamanda kamuoyu ile bunu paylaşma imkanı olacağını belirtmişti.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri her hafta çarşamba günü videokonferans yöntemi ile öğle saatlerinden itibaren toplanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya bu hafta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'ta katılacak. 29 Nisan Çarşamba günü yapılacak olan bu toplantının ardından ise okulların ne zaman açılacağına karar verilecek.

Eğitimcilerin beklentisi ise okulların Ramazan Bayramı'ndan sonra 1 Haziran’da açılması yönünde. Bu kararın ardından da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için hızlandırılmış telafi eğitimlerinin başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.