Okul müdürleri eğitim yılını masaya yatırdı

Okul müdürleri eğitim yılını masaya yatırdı

Konya İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Ilgın, Karapınar, Kulu ve Seydişehir ilçelerimizdeki okulların müdürleri ile 28 Temmuz 2022 tarihinde 6 ayrı oturumda çevrim içi yöntemle toplantı gerçekleştirdi.

Yaz dönemindeki en önemli önceliğimizin Eylül ayına kadar okullarımızın tüm eksikliklerini gidermek olduğunu belirten Yiğit, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bu konuda bir hedef belirlediğini ifade etti. Okul müdürlerinden üzerlerine düşen sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmelerini istedi. 

Anasınıfı çağına gelmiş çocuklarımızdaki okullaşma oranının da artırılması iççin gayret göstermemiz gerektiğini belirterek anasınıfı olmayan mahallelerde yeterli sayıya ulaşıldığı takdirde farklı mekânlardan da faydalanılarak yeni sınıfların açılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Merkezi sınavlara giren öğrencilere yönelik rehberlik faaliyetlerinin aksatılmadan yapılması konusunu da hatırlatarak hiçbir öğrencimizin mağduriyet yaşamaması için çalışmalarda bulunulmasının önemine değindi. DYK'lardan (Destekleme ve Yetiştirme Kursu) öğrencilerimizin en yüksek düzeyde istifade etmeleri için de çalışmalar yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.