"Öğretmenler asla rahatı tercih etmez"

"Öğretmenler asla rahatı tercih etmez"

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer ve Türk Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Tanfer Ata, “Öğretmenler, hiçbir zaman rahatı tercih etmez” dedi

Türkiye’de korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 10 aydan bu yana uzaktan eğitim sistemi yürütülüyor. Bu süreç, hem öğretmenler hem öğrenciler hem de veliler adına çok yorucu oluyor. Sürecin mağdur tarafları arasında yer aldığını dile getiren öğretmenler bir de haksız ithamlarla karşılaşıyor. Gazeteci Nagehan Alçı’nın “Öğretmenler rahata alıştı” ifadesi, bu sıkıntılı eğitim döneminde öğretmenler adına bardağı taşıran son nokta oldu. Konya’dan da Alçı’ya tepki yağdı.

ÖĞRETMENLER HİÇBİR ZAMAN KOLAYI SEÇMEDİ

Sürecin karar alıcıları arasında öğretmenlerin yer almadığını aktaran Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, öğretmenlerin sürecin mağdur tarafında yer aldığına dikkat çekti. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Karlıer, “Ancak eğitim ve öğretim sürecinin de sekteye uğramaması adına uyarılarımızı yapıyorduk” dedi. Pandeminin öğrencileri, velileri, en çokta öğretmenleri olumsuz etkilediğini, eğitim-öğretimi daha da zorlaştırdığını ifade eden Karlıer, şunları kaydetti: “Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Öğretmenlik demek, fedakârlık demektir. Pandemi sürecinin başkahramanlarından biri de öğretmenler oldu. Her bir öğretmenin evi, sınıfa dönüştü. Öğretmenlerimiz bu süreçte kendilerine biçilen görev ne ise kusursuz bir şekilde yerine getirmeye çalıştı. Eğitimin yüz yüze değil de online olarak yapılması ister istemez bazı sorunları da beraberinde getirecekti. Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir uygulamanın tutmayacağını da bu süreçte sürekli ifade ettik. Eksikleri, fazlalıklarıyla süreç bir türlü yönetiliyor. Her yönüyle zor durumda olan öğretmenler, bu süreçte bir de haksız ithamlara maruz kalıyor. Öğretmenler, bazı kesimlerce suçlanmak istiyor. Bu anlayışı kabul etmiyoruz. Öğretmenler, hiçbir zaman kolayı seçmedi. Öğretmenlerimiz hiçbir zaman rahatı tercih etmedi. Öğretmenlerimiz, kendini hep zorlukların içinde buldu. Bir gazetecinin geçtiğimiz günlerde öğretmenler ile ilgili söylediği sözü kabul etmiyoruz. Bu söylem ve anlayışı da kınıyoruz.”

ÖĞRETMENLERİN MORAL VE MOTİVASYONU ÇÖKÜYOR!

Her fırsatta öğretmenlerin mutsuz ve tedirgin olduğunu ifade ettiklerini söyleyen Türk Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Tanfer Ata da haksız ithamlarla öğretmenlerin psikolojisinin iyice çöktüğüne dikkat çekti. Öğretmenlerin kendi kaderlerine terk edildiğini kaydeden Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerin kronik hale gelmiş problemleri var. Çözümsüzlük, öğretmenlerin canını sıkmış durumda. Covid-19 pandemi sürecinde zorunlu olarak ara verilen yüz yüze eğitimden dolayı bütün gözler öğretmenlere çevrilmiş, çalışmadan kazanan bir meslek gurubu şeklinde kamuoyunda haksız eleştirilere maruz kalmışlardır. Sanki Covid-19’u öğretmenler icat etmiş, okulların kapanmasında öğretmenler etkili olmuşçasına her önüne gelen öğretmen için bir şeyler söylemiştir. Son olarak bir gazeteci, ‘Öğretmenler, rahata alıştı’ dedi. Bu ifadeler ve anlayış, öğretmenlerin moralini iyice bozmuştur. Öğretmenler üzerinde bir baskı oluşturuluyor. Bu baskı, öğretmeni moral ve motivasyon açısından çalışamaz hale getiriyor. Öğretmenler, rahatı tercih etmez. Bu haksız ithamların hiçbirini kabul etmiyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum