Öğrencilerin  ufkunu açacak

Öğrencilerin ufkunu açacak

Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan Bugünün Gençleri Yarının Girişimcileri adlı Avrupa Birliği Erasmus Projesi için okulun konferans salonunda tanıtım toplantısı düzenlendi.

Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Servet Altuntaş, Konya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Solmaz, Konya Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ömer Soydal, Proje Öğretmeni Gönül Büyükeken ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında Hırvatistan, Estonya ve İtalya’ya gidilecek.

PROJELER ÜLKEMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, "Sosyal Bilimler lisesi Konya'da en çok beklenen proje okuludur. Her sene bu okula 4-5 projesi bu okula yakışır. Diğer okullar projelerini yaparken Sosyal Bilimler Lisesinden ( donalma) alrak projelrine başlamaları gerekiyor. Avrupa Birliği projeleri ülkemiz açısından sor derece önemli, Avrupa Birliği projelerine biz Türkiye olarak bu fona katkı sunuyoruz"ifadelerini kullandı. Türkiye'nin koymuş olduğu parayı Türkiye’nin kullanmasını ve çok çok projeler yapılması gerektiğini belirten Altuntaş, "Hz.Mevlana'nın şehrinde yaşıyoruz, Onun sözünü kulağımıza küpe yaparsak çok iyi olur 'Dün dünle beraber gitti can cazım bu gün yeni şeyler söylemek lazım' yeni şeyleri söyleyebilmenin arkasında da projeler geliyor" dedi. Türkiye'nin sıkıntılarını giderecek kişilerin gençler olduğunu kaydeden Altuntaş, gençlerden beklentilerinin yüksek olduğunu ve çalışmalarını üst seviyeye çıkarılarak projeler yapılmasını dile getirdi.

EN AZ BİR PROJE OLMASI GEREKİYOR

Altuntaş, Sosyal Bilimler Lisesi'nde bulunan her öğretmenin en az bir AB proje hazırlaması gerektiğini söyledi. Altuntaş,"Sosyal Bilimlerden çok fazla proje bekliyoruz, yapacak kapasiteli öğrenciler, öğretmenler ve idaremiz'de var” diye konuştu. Altuntaş, Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki öğrencilere başarıyı elde etmek için önemli olan bol bol kitap okumak olduğu tavsiyesinde bulundu. Okul Müdürü Mustafa Solmaz ise şunları söyledi: "Okulumuz kurulduğundan bu yana 3 Erasmus + Projesi, 2 Gençlik projesi, 14 Twinning projesi gerçekleştirilmiştir. Bu günün gençleri yarının girişimcileri 4. projeyi gerçekleştiriyoruz. Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi Edebiyat öğretmeni Ömer Soydal, "Erasmus + Projelerine Avrupa Birliği 2014-2020 'de 14,7 milyar dolar EURO harcandı. Projeyi 2019-2021 toplam 2 yıl zarfında projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Türkiye son zamanlarda girişimciliğe yatırım yapılıyor, Girişimcilik eğitim sırasında Türkiye 51. Sırada” ifadelerini kulandı. Toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ÇAĞRI MEREDOV

img_4757_880x440.jpgimg_4768_880x440.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.