Öğrencilerin sağlığı için tatil kararı çok isabetli

Öğrencilerin sağlığı için tatil kararı çok isabetli

Konya'daki sendika başkanları, karara destek vererek; “Eğitimin telafisi mümkün, öğrenci sağlığı her şeyden önemli” dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, ortak basın toplantısı düzenleyerek, merak edilen konular ile ilgili açıklamalar yaptı. Basın toplantısında en çok merak edilen konu ise daha önce Koronavirüs tehlikesinden dolayı tatil edilen okulların, tatil süresinin uzayıp uzamayacağı oldu. MEB Bakanı Ziya Selçuk, okulların tatil süresinin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını dile getirdi. Konya'daki sendika başkanları ise Bakan Selçuk'un açıklamalarına destek verdi.

TATİL KARARINI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsün, Türkiye'de de görüldüğünü ifade eden Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Nazif Karlıer, öncelikli olarak öğrenci ve velilerin paniğe kapılmaması gerektiğini dile getirdi. Virüsün önlenmesi adına geçtiğimiz haftalarda tedbirlerin alındığını ve okulların tatil edildiğini hatırlatan Karlıer, Türkiye'de uzaktan eğitim sistemine de geçildiğini belirtti. Okul ortamının kalabalık olduğunu ve bu kalabalık ortamın da çocuklar için risk teşkil ettiğini aktaran Karlıer, okulların tatil edilmesinin en doğru karar olduğunu bir kez daha vurguladı. Okul tatil süresinin 30 Nisan'a kadar uzatılmasının da bu anlamda doğru bir adım olduğunun altını çizen Karlıer, “Veliler ve sınava hazırlanan çocuklarımız endişe etmesin. Her şeyden önemlisi sağlıktır. Eğitim, bir türlü telafi edilir fakat insan sağlığının telafisi olmayabilir. Hafta sonu veya sene sonu telafi eğitimleriyle eksiklikler giderilir. Bu konuda bakan beyin de açıklamaları var. Bütün gerekli çalışmalar yapılıyor. Veliler, sınava hazırlanan çocuklar için endişelenebilir. Bu gayet normal. Ama önce sağlık bilincinin oturtulması gerekir” dedi.

4-2-(1).jpgÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer ata okulların 30 Nisan'a kadar uzatılmasının doğru bir karar olduğunu belirtti. Bu kararın alınmasında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiye kararının etkili olduğunu dile getiren Ata, “Bu karar doğru. Salgının ülkemizde yayılmaması ve kontrolü açısından önemli bir karar alınmıştır. Geleceğimizin teminatı kıymetli öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemlidir. Eğitime, Uzaktan Eğitim yoluyla gerek EBA üzerinden, gerek TRT Kanalları üzerinden devam edilecektir. Kayıpların telafisi mümkündür, fakat öğrencilerimizin sağlığı ile ilgili risklerin telafisi olamaz. Bu süreçte, anne-babalarımıza büyük bir sorumluluk düşmektedir. Yavrularını başı boş bırakmasınlar. Onları takip ve kontrol etsinler. Evlerinde kalarak çocuklarının sağlığını tehlikeye atmadan bu süreci başarıyla atlatmak durumundalar. Öğretmenlerimiz kendilerine her zaman yardıma hazırdır. Öğretmenlerimizden telefonla da olsa uzaktan destek alabilirler. Her öğretmenimiz seve seve yardımcı olacaktır. Bu süreci aklı selimle birlikte atlatacağız inşallah” şeklinde konuştu.

tanfer-ata-dan-atama-elestirisi.jpgÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAĞDURİYETİ DE GİDERİLMELİ

MEB Bakanı Ziya Selçuk'tan okulların 30 Nisan'a kadar kapalı kalacağını ve uzaktan eğitim modülü ile bu sürecin devam ettirileceğini öğrendiklerini söyleyen Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise şunları söyledi: “Öncelikle Bilim Kurulunun tavsiyesi ile alınan bu karar yerinde bir karardır. Bizlerin önceliği, çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sağlığıdır. Bu süreçte, geçenlerde uzaktan eğitimde ki o kabul edilemez görüntülerle karşılaşmayacağımızı umuyoruz. Ayrıca Eğitim-İş sendikası olarak her ne kadar ücretli öğretmenliğe şiddetle karşı olsakta, ücretli öğretmenlerimizin de mağduriyetlerinin ivedi olarak giderilmesi gerektiğini buradan ifade etmek isterim. Çocuklarımıza da seslenmek istiyorum. Sevgili çocuklar; biliyorum sıkıldınız, tüm bütün bu tedbirler sizlerin sağlığı için. Derslerinizi iyi takip edin. Beslenmenize ve uyku düzeninize çok dikkat edin ve bol bol kitap okuyun. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. En kısa sürede okullarımızda tekrar görüşmek üzere.”

EMRE ÖZGÜL

4-4-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum