Öğrencilere geniş imkânlar sunuluyor

Öğrencilere geniş imkânlar sunuluyor

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “ Öğrenim deneyiminin tatminkârlığı' alanında A düzey bir üniversitede öğrenim göstermenin ayrıcalığını yaşıyoruz” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi tarafından bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade'nin yanı sıra; KTO Başkanı Selçuk Öztürk, üniversitenin mütevelli heyeti heyeti katıldı. Sade, “Bir Ticaret Odası üniversitesinde öğrenim görmenin avantajları çok fazla. KTO, ihtiyaç duyduğumuz sektörlerle bizleri bir araya getiriyor ve projelerimizde iş dünyasının desteğini arkamıza alabiliyoruz. Üniversitemizin sanayi ve ticaret dünyası ile daima iç içe olması sayesinde üye iş yerlerinde staj yapabiliyor, iş imkânlarımızı çeşitlendirebiliyoruz” dedi.

8 FARKLI YABANCI DİL ÖĞRENME İMKÂNI

“KTO Karatay'da AR-GE ve sertifikasyon süreçleri ile desteklenen teknolojik imkânlara, gelişen teknolojiye uygun dizayn edilmiş modern atölye ve laboratuvarlara sahibiz” diyen Sade, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada, alanında uzman akademisyenlerimizle en güncel teknolojileri kullanarak öncü projeler yürütüyoruz. Hızlı, güvenli yaygın internet sistemi; ileri teknolojiye sahip bilgisayarlar, dilendiği zaman kullanılabilecek dijital ekranlar, CERN Alice Deneyi verilerinin depolandığı süper bilgisayar ve daha fazlası. Tüm bu imkânlar öğrencilerimizi bekliyor. Üniversitemizin güçlü yanlarından biri de yabancı dil öğrenimine verilen önem. Burada, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu birden fazla yabancı dil mezunlar yetişiyor. İngilizcenin yanı sıra ikinci bir dilde de kendinizi geliştirmenin önü çok açık. Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça, Farsça, Japonca ve İspanyolca dillerini altı dönem boyunca veriyoruz.”

adsiz.jpg

A DÜZEY BİR ÖĞRENİM GÖSTERİYORUZ

KTO Karatay Üniversitesi'nin, her biri kendi uzmanlık alanında önemli başarılara imza atmış yaklaşık 400 akademisyen kadrosuyla hizmet verdiğinin de altını çizen Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, “Öğrenci başına düşen akademisyen sayısı itibariyle Türkiye'nin en güçlü üniversiteleri arasında yer alıyoruz. KTO Karatay'da öğrenim görmek, aynı zamanda sektörün içinden gelen akademisyenlerin tecrübelerinden faydalanmak demek. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasına göre 'Öğrenim deneyiminin tatminkârlığı' alanında A düzey bir üniversitede öğrenim göstermenin ayrıcalığını yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

GENİŞ BURS İMKÂNI TANINIYOR

KTO Karatay demenin, akademide elde edilen bilginin uygulamaya dönüştürüldüğü yer olduğunu dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, şunları kaydetti: “Örneğin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde öğrenim gören öğrencilerimiz yoğun uygulamalı eğitim ile AR-GE Mühendisi, Üretim Mühendisi ya da Yönetim Mühendisi olabiliyor. Kendi işini kurmak isteyen öğrencilerimiz, girişimcilik seçmeli dersi ile 60 saate yakın yoğun uygulamalı eğitim alabiliyor. Üstelik TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kuruluşların destekleriyle. Ayrıca KTO Karataylılar, Erasmus+ programı sayesinde eğitimlerine bir dönem ile bir yıl arasında değişen zamanlarda Avrupa Birliği'nin farklı ülkelerine devam edebiliyorlar. Bir de üniversitemiz öğrencilerine geniş burs imkânı tanımaktadır.”

BEDRETTİN YALÇIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.