Öğrencilerden anlamlı proje

Öğrencilerden anlamlı proje

eTwinning projesiyle görsel kirlilik sorununa dikkat çekmek için, 10 okul ve 100 öğrenciyle dünyada ve şehrimizde görsel kirlilik sorununu tespit etmek ve çözüm önerileri sunmak için proje başlatıldı.

Projeye ilimizden Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi ile Meram Mehmet Münevver Kurban Anadolu Lisesi’nden öğrenciler çeşitli aktiviteler ile sorunu tanımladılar ve çözüm önerileri sundular. Bu çalışmalar için ilk önce görsel kirlilik içeren fotoğraflar çekerek sorun tespiti sonrasında ise kendi fikirlerini uygulayarak çözüm önerisinde bulundular. Bu çalışmaları farklı sanat atölyelerinde işleyerek canlı bağlantılarda online ortamda tartışarak çalışmalarını yorumladılar. Projenin son aşamasında ise görsel estetik içeren fotoğraf yarışması düzenlenerek 1. Seçilen fotoğraf ile ilgili her okul birbirine gönderme yaparak bir hikaye yazıldı.

2.png

3.png

Proje dili İngilizce olarak belirlendiği için öğrencilerin dil becerilerine olumlu katkıları oldu. Çeşitli web 2 araçları kullanarak dijital okur-yazarlık yönlerinin gelişimi sağlandı. Uzman konuklara yer verilerek çevrimiçi ortamlarda öğrencileri deneyimleri ve bu alandaki bilgileri arttırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.