Niyet hayır, akibet hayır

Niyet hayır, akibet hayır

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı Abbas Kılınç: Artık ekonomik anlamda güçlü olan kulüplere şampiyonluk yolu açılmıştır. İnşallah bunlardan birisi de Konyaspor olacaktır. Bu hedefe ulaşmak için de kulübümüzde her türlü imkan mevcuttur

KILINÇ'TAN UMUT DOLU SÖZLER

Atiker Konyaspor Başkan yardımcısı Abbas Kılınç, Merhaba'ya konuştu. Kılınç, yeşil-beyazlı kulüple ilgili özel açıklamalarda bulunarak, birçok konuda görüşlerini bildirdi. İkinci yarının ilk maçını Erzurumspor'la oynayacaklarını, dolayısıyla sert bir iklimde oynanacak bu maçın zor geçeceğini, ancak kazanan tarafın da kendilerinin olacağını bildiren Abbas Kılınç, "İç sahada oynayacağımız 9 maçı da kazanacağımızı, daha doğrusu kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum" dedi.

ERZURUMSPOR MAÇI ZOR GEÇECEK

Son derece başarılı bir kamp dönemi geçti. Neredeyse her gün 2 antrenman yapıldı. Antalya kampında oynanan 3  hazırlık maçı da verimli geçti.  Ligin ikinci yarısı daha zorlu geçecek. İlk maçımızı Erzurumspor ile deplasmanda ve çok zor iklim şartlarında oynayacağız. Her iki takım için önemli bir müsabaka olacak. Kazandığımız zaman üst sıralarda tutunma maçımız olacak. Erzurumspor için ise hedef belirleme açısından çok önemli bir maç. Biz kesinlikle kazanmak istiyoruz. Bunu da elde edecek gücümüz var. İkinci yarıda  ciddi bir fikstür avantajımız var. 9 maç iç saha, 8 maç dışarıda oynayacağız. İçerdeki bu 9 maçımızı Galatasaray haricinde hep Anadolu takımlarıyla oynayacağız.

İÇERİDE KAYBETMEYECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

İlk yarıda zorlu bütün deplasmanlarımız bitti. Bu haftaki Erzurum maçı belkide 2. yarıdaki en zorlu deplasmanımız olacak. Diğer deplasmanlarımız Bursa, Alanya, Ankaragücü ve 4 İstanbul takımıyla olacak. İçerde hiçbir takıma puan kaybedeceğimizi düşünmüyorum. Deplasmanlardan alacağımız puanlar bizim klasmandaki yerimizi belli edecek. İşlerin isediğimiz gibi gitmesi halinde ise ligi birincilik ile beşincilik  arasında bir yerde bitirebileceğimizi düşünüyorum. Takım puanlarının birbirine yakın olması sebebiyle bu sene her kademede puan barajları geçen seneye göre düşük kalabilir. Ben 2. yarının 5. haftasından sonra üst orta ve aşağıda kopmalar olacağını düşünüyorum.

İLK YARIDA  8-9 PUAN KAYBETTİK

Biz ilk yarıyı, bazı başarısızlık ya da şanssızlıklardan dolayı 8-9 puan eksikle tamamladık.  Eğer  bu puanları alabilmiş olsaydık ya da kaybetmemiş olsaydık, belki bugün önümüzü daha net görebilirdik. Biz yönetim olarak hedefimizi, olabilecek en yüksek yer olarak,  özellikle de UEFA olarak belirledik. Mevcut kadromuzu koruduk. Faydalanamadağımız oyuncularla yollarımızı ayırdık. Tespit ettiğimiz mevkilere transferler yaptık. Giden oyuncu / gelen oyuncu dengesinde para harcamadan 6 yeni oyuncu transfer ettik. Başkanımızın çok titiz çalışmalarıyla takımımızın ekonomik dengelerini bozmadık. Transfer komitemizin başarılı çalışmalarıyla da takımın yaşı küçültüldü, kalitesi artırıldı. Takımdaki arkadaşlığın ahengin ve motivasyonun oluşması sağlandı.

EKONOMİSİ GÜÇLÜ OLAN AYAKTA KALACAK

Türkiye de VAR sistemi ve kulüplere mali anlamda saglanan yapılanma ile futbolda yeni bir dönem başlamıştır. Artık ekonomik anlamda güçlü olan kulüplere şampiyonluk yolu açılmıştır. İnşallah bunlardan birisi de birgün Konyaspor olacaktır. Bu hedefe ulaşmak için Konyaspor'da her türlü imkanlar mevcuttur. Güçlü başkan, güçlü yönetim, güçlü teknik heyet, güçlü futbolcu kadrosu  ve çok güçlü taraftar profili Konyaspor'da oluşmuştur.  Bundan sonra bu bütünlüğü bozmadan hedeflenen yere emin adımlarla yürümek istiyoruz.

Bu dönemde ekonomisi güçlü olan kulüp ayakta kalacak, Konyaspor o kulüplerden biri olacak
Konyaspor’un sporcu modeli; madeni bulmak, işlemek ve bir yıldız haline getirip satmak! Bir Porto’nun, bir Benfica’nın yaptığını Konyaspor neden yapmasın? Bir kulübü, sadece sportif başarılarla değerlendirmek doğru değil. Pazarlama, iletişim alanları başta olmak üzere kolektif ve sağduyulu çalışma önceliklerimiz arasında. En büyük gücü taraftarımızdan alıyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın desteğini hep yanımızda hissediyoruz.

AMATÖR BRANŞLARDA DA İDDİALIYIZ

Konyaspor'un başkanı Konya'daki sporun da başkanıdır. Konyaspor'u sadece bir futbol kulübü değil spor kulübü yapmak istiyoruz. Başkanımızın gayretleriyle çok kısa sürede 10 civarında amatör branşı faaliyete geçirmiş durumdayız.  İnşallah bütün spor branşlarında aktif olarak rol almayı ve amatör spora da katkıda bulunmak istiyoruz. Daha doğrusu Konya'yı bir spor kenti, Konyasporumuzu da bir spor kulübü yapmak istiyoruz. Avrupa UEFA Liginde son 48’e kalan takımların çoğundan daha büyük bir kulübüz. Şehrin imkanları, tesisler, kulubümüzün şartları, ekonomik durum olarak şu anda birçok takımdan daha öndeyiz. Ve biz bunun farkındayız.

KONYA DİNAMİKLARI GÜÇLÜ BİR ŞEHİR

Yurt dışında birçok takımla temasa geçerek kendimizi ifade etmeliyiz. Artık sadece Türkiye’de değil Avrupa'da da yerimizi almak istiyoruz. Transfer döneminde görüştüğümüz hiçbir oyuncudan 'Konya’ya gelemeyiz' lafını duymadık. Çünkü Konya  şehir olarak güçlü dinamikleri olan bir yer. Ulaşımı,  sosyal yaşam ve kültürel açıdan  birçok avantajı vardır. Deniz hariç bütün ulaşım koşulları ve gerekli tüm yaşam koşulları vardır. Biz şehrin bu avantajlarını spora da yansıması ve daha güçlü bir yere gelmesi için çalışıyoruz.

İYİ BİR ALTYAPISI OLAN  KULÜBÜZ

Türkiyede diğer kulüplerde olup da bizde olmayan hiçbir şey yoktur. Bizde olup da onlarda olmayan birçok şey vardır. Ekonomik şartlarımız, tesislerimiz, altyapımız, pilot takımımız bunlara örnektir. Başkanımız ve yöneticimiz bu kulübün geleceği için çok çalışmaktadır. Dünyada oyuncuyu iki yerde bulabilirsiniz. Birincisi  kendi altyapınız, ikincisi de iyi bir scout grubu oluşturarak iyi araştırma yaparak bulabilirsiniz. Biz çok iyi yönetilen bir alt yayapıya sahibiz. Yakın bir zamanda çok iyi oyuncular yukarıya doğru gelecektir. Hemen hemen her yaş grubunda milli takımlara oyuncular veriyoruz. Bunların gelişimlerini takip ediyoruz. Ayrıca iyi ve güçlü bir scout programı ile Avrupa'da her yaş kategorisini irdelemek istiyoruz. Artık alma değil satma kültürünü oluşturmak istiyoruz. Altyapı ve dışarıdaki iyi araştırmalarımızdan sonra iyi oyuncu bulup bir kaç sene oynatıp satmak istiyoruz. Şu anda bunu yapacak gücümüz ve imkanlarımız var. Artık oyuncu satışı iyi olan kulüpler ayakta kalacak ve daha iyi, daha kolay oyuncu bulacaktır. Çünkü oyuncu burada hem oynayıp hem değer kazandığını görürse bize daha kolay gelecektir.

NİYET HAYIR, AKİBET HAYIR

Her sene ihtiyaca göre 4-5 oyuncu transfer edip, bunların iyi değerlendirip satılmasını sağlamalıyız. Böylelikle motivasyonu iştahımızı hedefimizi ekonomimizi takımın yaş grubunun sürekli gençleştirilmesini sağlamalıyız. 24 kişilik bir takım düşünüldüğünde doğru bir organizasyonla her 4 yılda oyuncu grubunu zinde tutmak için imkanımız oluşacaktır. Sürekli tekrarlanacak hedeflere daha kolay ulaşma imkanımız olacaktır. Başkanımızın diline pelesenk yaptığı bir cümle ile ikinci yarının tüm kulüplere, oyunculara, teknik adamlara ve futbol ailesine hayırlı olmasını diliyorum.  Niyet hayır, akibet hayır.

BURAK TAŞPINAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.