Alternatifler tercih edilmeli

Alternatifler tercih edilmeli

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tüm alanlarda olduğu gibi trafikte de Ramazan'a özel tedbirler alındı.

Ramazan ayı içerisinde şehir içi trafiğinde akıcılığın sağlanması için uyarılarda bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek, seri ve güvenli bir ulaşımın sağlanabilmesi için vatandaşın yoğun saatlerde alternatif yolları tercih etmesi gerektiğini belirtti.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tüm alanlarda olduğu gibi trafikte de Ramazan’a özel tedbirler alındı. Ramazan ayı içerisinde şehir içi trafiğinde akıcılığın sağlanması ve vatandaşların seri ve güvenli şekilde ulaşımlarını sağlamak amacıyla bir kısım tedbirler aldıklarını dile getiren Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek, vatandaşa da uyarılarda bulundu. Konya’da 2012 yılı Ramazan ayının güvenli bir şekilde geçirilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ile sorumlu kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde bazı tedbirler alındığını bildiren Tolga Özek, “Kurum ve kuruluşlar uyarılarak acil olmayan altyapı çalışmalarının yapılmaması, yapılması gereken acil çalışmalar ile rutin çalışmaların ise trafik yoğunluğu başlamadan sona erdirilmesi sağlanacak. Trafik ışık sistemleri, sabah ve akşam periyotlarında trafik akıcılığını sağlayacak şekilde düzenlenecek, herhangi bir arıza anında ekipler arızanın kısa sürede giderilmesine çalışacaktır. Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerince trafiği etkileyen semt pazarları ve seyyar satıcılara izin verilmeyecek, bu bölgelerde trafik akışı normal olarak sağlanacaktır. Meydana gelebilecek trafik kazalarında trafik yoğunlunun yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla kurtarma ve temizlik ekiplerinin kısa sürede olay yerine intikalleri sağlanacaktır. Alternatif güzergahların gösterildiği 10 bin broşür, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce Ramazan ayının ilk üç gününde dağıtılacaktır. Ramazan ayı süresince ana arterlerde trafik yoğunlunun oluştuğu ancak alternatif güzergahlarda ise bu yollara nazaran daha sakin ve akıcı bir trafik olduğu görülmüştür. Bu nedenle Konya’yı bilen ve Konyalı sürücülerin ana arterleri kullanmadan varış noktalarına rahatlıkla alternatif yollardan varabilecekleri düşünüldüğünde şehrin tamamında rahat ve akıcı bir trafik gözlenecektir” dedi.

202 PERSONEL GÖREV BAŞINDA OLACAK

Ramazan ayı süresince halkın güvenli bir trafik ortamında ev ve işyerlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla 35 ekip ile 202 personelin trafik akımının yoğun olduğu 33 kavşakta Konya Emniyet Müdürlüğü trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce trafik tedbirlerini alacağını bildiren Tolga Özek, “Vatandaşlarımızın yolculuklarına biraz daha erken vakitte çıkmaları ve yolculuk sırasında acele etmemeleri, tüm trafik kurallarına uymaları, trafik görevlilerinin işaretlerine riayet etmeleri, aşırı hızlı gitmemeleri, emniyet kemerlerini kısa mesafede de olsa mutlaka takmaları, bisiklet ve motosiklet sürücülerinin tüm trafik kurallarına uymaları, kasklarını mutlaka takmaları, yayaların karşıdan karşıya geçişlerde mutlaka alt – üst geçitleri kullanmaları, sürücülerin kavşaklarda hızlarını azaltmaları, diğer sürücülerin geçiş hakkına uymaları, ayrıca sürücülerin yayalar ile bisiklet ve motosiklet kullanan sürücülere yardımcı olmaları, tüm yol kullanıcılarının birbirilerine karşı hoşgörülü ve saygılı davranmaları Ramazan ayının güvenli bir trafik ortamında geçirilmesi için büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU OLAN KAVŞAK VE CADDELER

Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek, trafik yoğunluğunun bulunduğu kavşakları şöyle açıkladı: “Nalçacı Sille, Beşyol, Adalhan, İhsaniye, Ata Petrol, Emniyet Müdürlüğü, Kule, Koyuncu, Eski Kamyon Garajı, Asker Hastanesi, Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü, Fenni Fırın, Eski Garaj ve Muhacir Pazarı Kavşağı.” Trafik yoğunluğu olan caddeler ise şöyle: “Nalçacı, Ankara, Vatan, Dr. Hulusi Baybal, Kerkük, Mevlana, Aziziye, İstanbul, Karaman, Belh ve Şerafettin Caddeleri.”

YOL BAKIMI OLAN CADDELER

Kerkük, Demiryolu, İstanbul; Eski Meram ve Cemil Çiçek caddelerinde ramazan ayı içerisinde zaman zaman bakım ve onarım çalışmaları yapılacağını bildiren Özek, sürücülerin alternatif güzergahları tercih etmeleri yönünde uyarılarda bulundu.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum