Eskişehirli sanatçı atık ürünleri "ekolojik baskı"yla hayata döndürüyor

Eskişehirli sanatçı atık ürünleri "ekolojik baskı"yla hayata döndürüyor

Eskişehirli sanatçı Nagehan Sarımeşe, atık kumaş, eski kıyafet ve yastık kılıfı gibi malzemeleri "ekolojik baskı tekniği"yle yeniden kullanıma kazandırıyor.

Uzun yıllar çeşitli kuruluşlarda iş hayatını sürdüren, 2017-2018'de İstanbul'da özel bir firmada çalışan 50 yaşındaki Sarımeşe, bu süreçte sanatçı Beste Bonnard'ın verdiği ekolojik baskı eğitimlerine katıldı.

Bonnard'dan ekolojik baskı tekniğinin temelini öğrenen, Kovid-19 salgını sürecinde de internet üzerinden eğitimlerine devam eden Sarımeşe, gördüğü teknikleri çeşitli nesnelere uygulamaya başladı.

Doğadan ve çiçekçilerden topladığı yaprak, dal, çiçek ile çeşitli sebze, meyve kabuklarının desenlerini "mordanlama" (renklerin solmaması için yardımcı maddelerle bağlanması) yöntemiyle atık kumaş, kıyafet ve yastık kılıfı gibi malzemelere aktaran Sarımeşe, bu ürünlerin geri dönüşümüne katkı sunuyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin kursları ile çeşitli özel galerilerde 3 yıldır eğitimler vererek Sıfır Atık Projesi'ne destek olan Sarımeşe, gelecekte doğal pigment kullanarak organik mürekkep üretmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.