NEÜ’den projeler için yeni iş birliği

NEÜ’den projeler için yeni iş birliği

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Doğan ve Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, ıspanak atıklarından biyoplastik üreten çalışmalarıyla, uluslararası başarılarıyla bilinen Kazakistan Ulusal Tarım Araştırma Üniversitesi Kimya Mü

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Doğan ve Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, ıspanak atıklarından biyoplastik üreten çalışmalarıyla, uluslararası başarılarıyla bilinen Kazakistan Ulusal Tarım Araştırma Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emir Belli ve danışmanı Dr. Birsen Erdoğan Sarıcı’yı kabul etti. Ziyaretlerde, ortak yürütülebilecek bilimsel projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kazakistan Ulusal Tarım Araştırma Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emir Belli ile danışmanı Dr. Birsen Erdoğan Sarıcı, Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pembe Oltulu ve Meram Tıp Fakültesinden stajyer doktor Nisanur Balkış, NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Doğan ve Prof. Dr. Zekeriya Mızırak’ı ziyaret etti.

NEÜ Rektörlüğünde gerçekleşen ziyaretlerde, ıspanaktan plastik ürettiği projeyle ulusal ve uluslararası kamuoyunda tanınan bilimsel ve sosyal birçok çalışmaya imza atan Emir Belli ile danışmanı Dr. Birsen Erdoğan Sarıcı ortak projeler geliştirmek ve fikir alışverişinde bulunmak için NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Doğan ve Prof. Dr. Zekeriya Mızırak ile görüştü.

Belli ve beraberindeki heyet daha sonra NEÜ Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezine (BİTAM) geçerek, BİTAM Müdürü Prof. Dr. Haluk Bingöl ve akademisyenlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Belli ve ekibi, NEÜ BİTAM iş birliğiyle yapacakları antidiyabetik içeceğin birçok şeker hastasına umut olabileceğini belirtti.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, üstün yetenekli gençlerin keşfedilmesi ve özel eğitim alarak ülkeye kazandırılması hususunda yapılacak çalışmalara, üniversite olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan da, görüşmede Belli ve ekibine doğadan ilham almaları noktasında tavsiyelerde bulundu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.