NEÜ’de TÜBİTAK projeleri masaya yatırıldı

NEÜ’de TÜBİTAK projeleri masaya yatırıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarının bölge değerlendirmeleri online olarak gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları (BİDEP) Başkanlığınca ön lisans ve lisans öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini artıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”nın Konya etabına katılma hakkı kazanan 100 projenin değerlendirmesi NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, bölge yarışmasına 12 farklı il ve 14 farklı üniversiteden 45 farklı akademisyenin davet edildiğini belirterek, uzaktan toplantı programları kullanılarak öğrenciler ile mülakatların başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye finallerine 9 farklı alandan toplam 30 adet projenin gönderildiği aktaran Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, yarışmaya devam eden katılımcılara başarılar dileyerek, bundan sonraki yıllarda yarışmalara daha fazla katılımın olmasını beklediklerini dile getirdi.

Gelişen teknoloji ve değişen dünya düzeninde üretimin önemine dikkat çeken Hacıbeyoğlu, nitelikli eğitimin yanında herkesin kendi ana bilim dalı ile ilgili bölgesindeki ve dünyadaki problemlere çözüm üretmesi gerektiğini ve böylelikle de proje kültürünün gelişeceğine inandığını vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.