NEÜ, Sudan’da büyük ilgiyle karşılandı

NEÜ, Sudan’da büyük ilgiyle karşılandı

Sudan Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği koordinasyonunda düzenlenen Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı kapsamında Sudan’a giden Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) heyeti, ülkedeki lise ve üniversitelerde bilgilendirmeler yaparak iş birliği görüşmeleri ger

Sudan Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği koordinasyonunda düzenlenen Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı kapsamında Sudan’a giden Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) heyeti, ülkedeki lise ve üniversitelerde bilgilendirmeler yaparak iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan Seyda Hadice Lisesi, Omdurman Lisesi, Al Buba Lisesi ve Gorunfuly Lisesini ziyaret eden NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Fatih Cihat Büyükmatür, Sudanlı öğretmen ve öğrencilere yönelik Türkiye’de yükseköğrenim ve NEÜ uluslararası öğrenci kabul süreçleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Heyet, fuar kapsamında Al Neelain Üniversitesi, Tıp Bilimleri ve Teknoloji Üniversitesi (UMST) ve Bahri Üniversitesini ziyaret ederek akademik iş birliği imkânlarını masaya yatırdı. Görüşmeler sonucunda NEÜ, Bahri Üniversitesi ve Al Neelain Üniversitesi ile ön protokol imzaladı.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman, “Gittiğimiz her okulda, üniversitemiz hakkında detaylı bilgiler soran ve Türkiye’de yükseköğretime katılmak isteyen, izledikleri dizilerden öğrendikleri Türkçe ile bizimle iletişim kurmaya çalışan gençlerle karşılaştık. Sudanlıların Türkiye sevgisini görmek bizleri mutlu etti” dedi.

Üniversiteler ile yapılan iş birliği görüşmelerine de değinen Prof. Dr. Kahraman, “Müzakerelerde, ikili iş birliklerinin Türkiye’deki güçlü akademik alt yapı ile Sudan yükseköğretimine katkı sağlayacağının altı çizildi” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.