NEÜ öğrencileri yarışmada birinci oldu

NEÜ öğrencileri yarışmada birinci oldu

ASELSAN’ın Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi önderliğinde düzenlediği “Suyun Yarını” konulu proje yarışmasında, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğrencileri Tolunay Dağ, Abdilbaki Kıvrak ve Furkan Çetin, ‘Dut Dalı’ projesiyle birincilik elde ett

ASELSAN’ın Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi önderliğinde düzenlediği “Suyun Yarını” konulu proje yarışmasında, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğrencileri Tolunay Dağ, Abdilbaki Kıvrak ve Furkan Çetin, ‘Dut Dalı’ projesiyle birincilik elde etti. Yaşanabilir dünya için teknolojinin seferber edilmesi ana fikri ile başlatılan yarışmada, finale kalan altı takım, ülkemizdeki su kaynaklarının korunması ve en verimli şekilde yönetilebilmesi için ortaya koydukları projelerle yarıştı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve ASELSAN iş birliğiyle düzenlenen “Suyun Yarını” konulu proje yarışmasına 125 takım katıldı. NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden Arş. Gör. Tarık Ünler’in danışmanlığında Yakamoz takımı olarak yarışmaya katılan Tolunay Dağ, Abdilbaki Kıvrak ve Furkan Çetin, “Dut Dalı” projesiyle 1’inci seçilerek 10 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Proje, görüntü işleme algoritması kullanılarak arazi üzerinde temiz su kaynakları araştırması yapmayı, orman yangını gibi afetleri ve kuraklık takibini sağlıyor.

Yarışmada finale kalan 6 takım ASELSAN gezisine hak kazanırken, dereceye giren ilk üç takım ASELSAN tarafından düzenlenecek yarım günlük sürdürülebilirlik eğitimine katılma fırsatı elde etti. Necmettin Erbakan Üniversitesinden yapılan açıklamada, “Yaşanabilir dünya için çalışarak proje ortaya koyan ve bu konuda önemli bir başarıya imza atan; proje danışmanı Arş. Gör. Tarık Ünler ve değerli öğrencilerimiz Tolunay Dağ, Abdilbaki Kıvrak ve Furkan Çetin’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” denildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.