NEÜ Akademi Ödülleri sahiplerini buldu

NEÜ Akademi Ödülleri sahiplerini buldu

Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ), bünyesinde görev yapan başarılı akademisyenleri ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlediği ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri” programında NEVA Teşvik Ödüll

Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ), bünyesinde görev yapan başarılı akademisyenleri ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlediği ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri” programında NEVA Teşvik Ödülleri, NEÜ’nün Yıldızları ve NEÜ’nün Genç Yıldızları kategorilerinde başarılı olan akademisyenlere plaket ve ödülleri verildi. Törende, "Dünyanın En Başarılı Bilim insanları" listesine giren akademisyenler de ödüllendirilirken, profesörlük unvanı alan akademisyenlere ise beratları takdim edildi.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’da bulunan üniversiteler, eğitim kurumları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının eğitim hizmetinin iyileştirilmesi için birlikte çalışmalar yürüttüğünü belirti.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu dünyada ilk 500, Türkiye’de ilk 10 üniversite arasında yer alma hedefiyle çalıştıklarını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akademi Ödülleri programının bilim camiası açısından çok kıymetli olduğunu vurguladı. 

KAZANANLAR VE ÖDÜLLERİ ŞÖYLE

NEVA Teşvik Ödülleri kapsamında Q1 dergilerde ilk yazar olarak en fazla yayın yapan bilim insanları ödüllendirildi. Ödülleri, Sağlık Bilimleri alanında Prof. Dr. Zerrin Defne Dündar, Fen/Mühendislik Bilimleri alanında Doç. Dr. Yasin Onuralp Özkılıç, Sosyal Bilimler alanında da Dr. Öğr. Üyesi Saadet Korucu Kış kazandı.

NEVA Teşvik Ödüllerini kazanan akademisyenlere ödüllerini Konya Valisi Vahdettin Özkan takdim etti. NEVA Teşvik Ödülleri kategorisinde dereceye giren akademisyenlere, plaketin yanında birer adet de Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı NEVA’nın katkıları ile Gremse altın ödülü verildi.

NEÜ’nün Yıldızları kategorisi, Sağlık Bilimleri alanında etki değeri en yüksek bilim insanları listesinde; Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Prof. Dr. Recep Dursun, Prof. Dr. Kültigin Türkmen, Doç. Dr. Özge Metin Akcan, Dr. Öğr. Üyesi Bilgen Özlük yer aldı. 

NEÜ’nün Yıldızları kategorisi, Fen/Mühendislik Bilimleri alanında etki değeri en yüksek bilim insanları listesinde; Doç. Dr. Mehmet Yavuz, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Erci, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Fahri Ünlerşen yer aldı. 

NEÜ’nün Yıldızları kategorisi, Sosyal Bilimler alanında etki değeri en yüksek bilim insanları listesinde ise; Prof. Dr. Dicle Aydın, Doç. Dr. Seyit Ahmet Kıray, Doç. Dr. Hatice İrem Özteke Kozan, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Gülmez, Dr. Öğr. Üyesi Tolga Seki yer aldı. 

NEÜ’nün Yıldızları kategorisinde ödül alan akademisyenlere plaketleri, Konya Milletvekili Orhan Erdem tarafından takdim edildi.

NEÜ’nün Genç Yıldızları kategorisi, Sağlık Bilimleri alanında etki değeri en yüksek genç bilim insanları; Arş. Gör. Dr. Münür Selçuk Kendir, Arş. Gör. Dr. Meryem Gümüş oldu.

NEÜ’nün Genç Yıldızları kategorisi, Fen/Mühendislik Bilimleri alanında etki değeri en yüksek genç bilim insanları listesinde; Arş. Gör. Dr. Tekmile Cankurtaran Kömürcü, Arş. Gör. Ahsen Ulutaş yer aldı. 

NEÜ’nün Genç Yıldızları kategorisi, Sosyal Bilimler alanında etki değeri en yüksek genç bilim insanı; Arş. Gör. Dr. Hayri Koç oldu. 

NEÜ’nün Genç Yıldızları kategorisinde ödül alan akademisyenlere plaketlerini, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik takdim etti.

Elsevier tarafından düzenlenen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2022” listesinde yer alan NEÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Adnan Özdemir, Prof. Dr. Ali Tor, Prof. Dr. Hasan Kotan, Prof. Dr. Hüseyin Çaksen, Prof. Dr. Kültigin Türkmen, Doç. Dr. Emrah Madenci, Doç. Dr. Erhan Zor, Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak, Doç. Dr. Hüseyin Haklı, Doç. Dr. İlhan Asiltürk, Doç. Dr. Mehmet Yavuz, Doç. Dr. Lokman Gemi ve Doç. Dr. Serdar Akbayrak’a başarı beratlarını NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar takdim etti.

Alanlarında başarılı olan akademisyenlere ödül ve plaketlerinin verilmesinin ardından, profesörlük unvanı alan akademisyenlere beratları, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu tarafından takdim edildi. 

Ödül, plaket ve berat takdimlerinden sonra Rektör Zorlu, Elsevier Türkiye Sorumlusu Ayhan Akanay Saraçoğlu’na programa katkılarından dolayı teşekkür ederek, tablo hediye etti. 

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.