Network Marketing Nedir?

Network Marketing Nedir?

Network Marketing Nedir?

Network Marketing, bir firmanın ürünlerinin doğrudan yada dolaylı olarak referans satışı yöntemiyle fabrikadan tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan pazarlama yöntemidir. Kaliteli ürünlerin tavsiye yöntemiyle müşteriye ulaştırılmasına aracı olarak, birçok insanın ek gelir kazandığı iş fırsatına network marketing denir.Yaklaşık seksen yıllık bir endüstri olmakla beraber özellikle internetin hayatımızda yer almasıyla, her sene katlanarak büyümekte ve gün geçtikçe bilinilirliği artmaktadır.

Türkiye’de Network Marketing Nasıl Yapılıyor?

Ülkemizde de özellikle gençler, ev hanımları ve ek gelir fırsatı arayanlar tarafından tercih edilmekte olan bu sektör, ekonomik çalkantıların olduğu son yıllarda bir çok insanı cezbetmiştir.Bu sebeple Türkiye’de yaklaşık 3 milyon kişinin bu sektörden fayda sağladığını söyleyebiliriz. Dogrudan Satış Federasyonu 2017 verilerine göre, dünyada %6 büyüyen Network Marketing, Türkiye’de de %17 büyümüştür! Türkiye'de her sektörde olduğu gibi network marketing firmalarının da kötü amaçla kurulanları vardır. Bu yüzden deneyimli kişilerin yazdığı kaynakları detaylı bir şekilde incelemek gerekir.

Network Marketing Konusunda Kime Güvenilebilir?

Birçok kişiye fayda sağlayan Network Marketing, kısa yoldan ve emeksiz para kazanmak isteyen insanların yanlış tanıtımları veya beklentilerinden dolayı, maalesef yıllarca birçok önyargıya ve insanların mağdur olmasına neden olmuştur. Bu ticaretin parçası olmak isteyen girişimcilerin, doğru beklentiyle ve bilinçle network marketing'e başlamaları, mağduriyeti azaltmaktadır. Tabiki bunun için Network Marketing’i doğru anlamak ve eğitim çok önemlidir.Bu endustri hakkında tecrübesi ve bilgisi olan ahlaklı çalışan insanlar da sadece kendi organizasyonlarına eğitimler verdikleri için ,bunun dışında kalan insanların doğru bilgiye ulaşması pek mumkun olmuyor. Özellikle yeni başlayanlar veya başlamayı düşünen girişimciler icin Türkiye'de tarafsız, pozitif, eğitici bir  maalesef yoktu. İşte burada  bu yaraya parmak basıyor aslında. Bu ticaretin kurallarını, etik değerlerini, avantajlarını insanlara anlatabilmek, enerji vermek, sorularına cevap bulmalarına yardımcı olmak için, hangi firmadan olursa olsun, hangi takımda olursa olsun ticaretini ahlaklı, sürdürülebilir yapmaya çalışan Turkiye’deki network girişimcilerine yardımcı olmayı amaçlıyor.Tamamen tarafsız ve bağımsız bir network marketing platformu olan networkokulu.net’te hergün kendinizi ve organizasyonunuzu geliştirebileceğiniz kişisel gelişim, sağlıklı yaşam, pazarlama,  ve ipuçları hakkında birçok içerik bulabilirsiniz. Ayrıca sorular bölümünden network marketing ile ilgili sorularınızı sorabilir veya başkalarının sorularına cevap verebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.