Nefes, Selçuk Üniversitesinde tiyatroseverlerle buluştu

Nefes, Selçuk Üniversitesinde tiyatroseverlerle buluştu

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Tiyatro Sanatçısı Nazlı Çığa’nın sahnelediği “Nefes” isimli tek kişilik oyuna ev sahipliği yaptı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Tiyatro Sanatçısı Nazlı Çığa’nın sahnelediği “Nefes” isimli tek kişilik oyuna ev sahipliği yaptı. Oyun, Yûnus Emre ile Hacı Bektâş-ı Velî arasında “Buğday mı istersin, nefes mi?” sorusuyla bilinen menkıbe çerçevesinde mesajlar verdi. Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleşen tiyatro oyununda annelik, insan olmak, kardeşlik, barış gibi temaları işleyen Çığa, Sanatçı Sinan Kutlucan ile tiyatroseverleri müzik eşliğinde tarihsel yolculuğa çıkardı.

Kıtlık zamanı buğday isteyen Yûnus Emre ile Hacı Bektâş-ı Velî arasında yaşanan menkıbenin işlendiği oyunda, Hacı Bektâş-ı Velî’nin Yûnus Emre’ye yönelttiği “Buğday mı istersin, nefes mi?” sorusu üzerinden günümüz insanına mesajlar verildi. Oyunun ardından Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Tiyatro Sanatçısı Nazlı Çığa ve Sanatçı Sinan Kutlucan’a çiçek takdim etti. Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken yaptığı konuşmada Anadolu topraklarının ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmadan bin yıldır var olduğunu söyledi. Oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Eken, “Bazen bilgi, duygu ve düşünceyi onlarca kitapla anlatamayız ama bir sanatla ifade edilebiliriz. Bu toprakları oluşturan, o mayayı oluşturan değerler tek bir nefesle ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Değerlerimizi sahnenizle tekrar anlattığınız için teşekkür ederiz” dedi. Tiyatro Sanatçısı Nazlı Çığa ise Türkiye turnesi kapsamında üniversiteler arasında ilk olarak Selçuk Üniversitesinde oyun sahnelediklerini belirterek tiyatroseverlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Büyük beğeni toplayan oyuna öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

HABER MERKEZİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.