Neden Aracınıza Kış Bakımı Yaptırmalısınız?

Neden Aracınıza Kış Bakımı Yaptırmalısınız?

Neden Aracınıza Kış Bakımı Yaptırmalısınız?

Araçlarda periyodik olarak yapılan kış bakımı; motor ömrünü uzatmak, güvenli bir sürüş sağlamak, olumsuz hava koşullarında araç sürerken yolda kalma riskini ortadan kaldırmak için önemlidir. Bu nedenle araç marka ve modeline uygun çeşitleri ile araç kış bakımı yapılmalıdır. Bunun yanında lastik hava basıncı kontrolü yapılmalı, fren balataları değişimleri yapılmalı, cam suyu ve silecekler kontrol edilmeli, akü bakımı yapılmalı gerekirse akü değiştirilmeli, filtreler değiştirilmelidir. Oto yedek parça çeşitleri özellikle araç kış bakımında oldukça işe yarar.

 

Aracınızda eksiksiz olarak yapacağınız kış bakımı sayesinde yüksek maliyetli arızalarla karşılaşma olasılığı azalmaktadır. Üstelik aracın ikinci el değeri de yükselir.

 

Far ayarı ve far temizliği

 

Kış mevsiminde hava daha erken kararıyor ve trafikte geçirilen süre artıyor. Ayrıca ani hava değişimlerinde sis oluşabiliyor ve görüş alanı daralabiliyor. Bu nedenle kış aylarında aracın tüm iç ve dış aydınlatmaları görevini tam olarak yerine getirebilmelidir. Araçların kış bakımı yaptırılırken sis farı taktırabilir, farlar temizletilebilir, aydınlatmayı engelleyen eskimiş farlar araç modeline uygun yedek parça ile değiştirilebilir.

 

Özellikle yağışlı havalarda yola çıkmadan önce farların aydınlatmasını engelleyen çamur ve kar birikintileri mutlaka ıslak bir bezle temizlemelidir.

 

Araçta bulundurulması gereken malzemeler

 

Kış yolculuklarında araçta bulundurulması gereken, güvenlik açısından önemli malzemeler vardır. Bunlardan en önemlisi yolda kalma ihtimaline karşı; reflektör, el feneri ve ışıldaktır. Araçta kış lastiği kullanmalı, yedek lastik de kış şartlarına uygun bir lastik olmalıdır. Ayrıca kar zinciri, takoz, çekme halatı, buz kazıyıcı ve küçük bir kürek bulundurmak zorlu hava koşullarında yardımcı olabilecek malzemelerdir. Güvenlik açısından bagajda ilk yardım çantası, battaniye, cep telefonu şarj aleti, eldiven, bot, mum, yüksek enerji içeren yiyecek ve temiz su bulundurmak da gerekir.
 

Araç kış bakımı yaparken aracın marka ve modeline uygun orijinal ve yan sanayi yedek parça çeşitlerini sitesi www.generalopel.com web sitesinden hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.