Nazif Karabulut güven tazeledi

Nazif Karabulut güven tazeledi

Konya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nde 5. Olağan Seçimli Mali Genel kurul yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Nazif Karabulut, güven tazeledi. Karabulut, “Sorunlar fazla. Bu devran böyle gitmez” dedi

Konya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği 5. Olağan Seçimli Mali Genel Kurulu yapıldı.  Tek liste halinde gidilen kurulda mevcut Başkan Nazif Karabulut tekrar başkanlığa seçildi. Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Genel Kurul'a kırmızı et üreticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.  Genel Kurulda açıklamalarda bulunan Karabulut şunları kaydetti: “Gerek pandemi, gerek savaş nedeniyle çok zor günler geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Bu sıkıntılı dönemi, sadece ülkemiz değil tüm dünya yaşıyor. Ekonomik sıkıntıların, kurdaki aşırı dalgalanmanın, kuraklığın oluşturduğu sıkıntılar akabinde başta yem, elektrik, akaryakıt olmak üzere tüm girdilerde yaşanan olağanüstü fiyat artışlarının olumsuz etkilerini, en çok üreticiler olarak bizler yaşıyoruz. Üretim girdilerine gelen aşırı zamları, ürünlerine yansıtamayan tek sektör süt ve et üreticileridir. Bizim üreticilerimizin girdi fiyatları, serbest piyasa şartlarında değerlendirilirken, bizim etimiz bizim sütümüz enflasyonu azdırır denerek ya baskılanıyor ya da ithalat sopasıyla terbiye edilmeye çalışıyoruz. Sektörümüzü yöneten yetkililer, beyler zarar ediyoruz zarar. Üreticinin ettiği zarar, bizzat Hayvancılık Genel Müdürlüğünün hazırladığı raporlara bile yansıdı. Bu cefakâr üreticileri küstürmeyin. Ahırları çardakları boşalttırmayın. Eğer bu üretici sektörden çıkarsa bir daha asla geri gelmez, milyonları verseniz gelmez. Süt üretici yıllardır zarar etti. Yılmadı, ya nasip bu sene düzelir inşallah dedi. Ama olmadı. Çaresizlikten, gözleri gibi baktıkları ineklerini, göz yaşlarıyla kesime gönderdiler, Yapmayın, bu üreticinin feryadını duyun. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Kesime giden bir ineğin yeri ancak 36 ayda yeri doldurulabiliyor. Ana olmadan dana olmaz. Biz besiye almak için dana bulamıyoruz, bulsakta ateş pahası alsan bir dert almasan bir dert.”

SİZLERİN EMRİNDE OLACAĞIM

Et ve Süt üreticilerinin sorunlarını Bakanlara ve yetkililere ulaştırdığını dile getiren Karabulut, “Beni bilenler bilir, sizler için, bu sektör için elimi taşın altına koymaktan asla çekinmem. Gerek Sayın Bakanlarla ve Bürokratlarla yapmış olduğumuz toplantılarda, gerek yazılı ve görsel medyada en yüksek perdeden sizlerin dertlerini, beklentilerini haykırdım. Bu cefakâr üreticinin dertleriyle dertlenmek, haklarını korumak için hem işimden hem de sağlığımdan ödün vermeme rağmen neme lazım demedim, bu can bu bedende olduğu sürece sizlerin emrinde olacağım” ifadelerini kullandı.

REKLAM SPOTLARI HAZIRLAYACAĞIZ

Et ve Süt fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulunan Karabulut, “Et pahalı süt pahalı algısı oluşturanlarla mücadelemiz devam edecek. Her gün sigaraya 30-40 lira para veren bir vatandaş ayda bin liradan fazla sigaraya para veriyor. Çocuklarımızın gelişimi için en önemli besin proteindir, ettir. Et sigaradan ucuzdur. Yeni dönemde, Et süt pahalı algısını yıkmak için reklam spotları hazırlayacağız” dedi.

BU DEVRAN BÖYLE GİTMEZ

Hayvan fiyatlarının besiciye maliyetinin fazla geldiğini belirten Karabulut, “Besici alacağı bir danayı 20 bin 21 bin fiyat çekiliyor. Her hayvana ayda 2 bin liradan aşağı karnını doyuramıyoruz, bir hayvanın kesim olgunluğuna gelene kadar veterinerlik hizmetini ilacını saymıyorum. Besiciye maliyeti 36 bin lirayı geçiyor. Biz 92 liraya hayvan kestirip nasıl kazanacağız. Bizim fiyatlarımız biraz yükselmeye başlayınca bizi korumaları gerekenler piyasaya ucuz et vermekle, ithalat yapmakla tehdit ediliyoruz. Et ve süt üretici inim inim inlerken, yemcisi, sanayicisi marketçisi paralarına para kattılar. Bu devran böyle gitmez” açıklamalarda bulundu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.