Nakipoğlu Sağlık  Merkezi temeli atıldı

Nakipoğlu Sağlık Merkezi temeli atıldı

Karatay Belediyesi tarafından Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırılacak Nakipoğlu Sağlığı Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Nakipoğlu Sağlık Merkezi’nin yılsonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor

Nakipoğlu Sağlık Merkezi, 2 bin 825 metrekarelik inşaat alanıyla toplamda 17 milyon 700 bin liraya mal olacak. Üç bölümden oluşacak tesisin Aile Sağlığı Merkezi Bölümü’nde 5 üniteli Doktor-hemşire odaları, Aşılama ve Gebe İzleme Odaları, Laboratuvar, Tıbbi Müdahale Odası bulunacak.  Sağlıklı Hayat Merkezi bölümünde Ağız Diş Polikliniği, Sigara Bırakma Polikliniği, Çocuk Gelişimi Uzmanı Odası, Okul Sağlığı Odası, Psikolog Odaları, Sağlıklı Beslenme Danışmanı Diyetisyen Odaları, Fizyoterapist Odası, Fiziksel Egzersiz Salonu, Gebe Sınıfı Salonu, Mamografi Odası, Üreme Sağlığı ve KETEM Danışmanlığı, Eğitim Toplantı Salonu, Acil Müdahale Odası, Laboratuvar-Kan Alma Odası, Mutfak ile Yemekhane olacak.  Acil Sağlık Hizmetleri Birimi’nde ise 2 Dinlenme Odası, Ortak Alan, Mutfak, Bay Bayan WC, Duş, Bay ve Bayan Mescid, Sığınak, kazan dairesi, su deposu, enerji alanı ile otopark olacak.

nakipoglu-saglik-merkezinin-temeli-atildi-4-jpg-1500.jpg

SAĞLIKTAKİ VİZYONU YERELDE SAĞLIK TESİSLERİYLE DESTEKLİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, temel atma töreninde yaptığı konuşmada Karatay Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinde örnek teşkil edecek hizmetlere imza attığına dikkat çekerek, Karatay’ı çok yönlü hizmet anlayışıyla ilmek ilmek dokuduklarını söyledi. Kılca, şunları söyledi: “Devletimizin hükümetimizin son yıllarda sağlık alanında yaptığı yatırımların karşılığını geride bıraktığımız bu zorlu süreçte katbekat fazlasıyla alma imkânı bulduk. Konyamızda olduğu gibi ülkemizin farklı birçok ilinde hizmete açılan şehir hastaneleri, insan hayatının söz konusu olduğu bu kritik dönemde çok önemli roller üstlenirken; daha birçok yatırımla vatandaşlarımızın, sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde sağlık hizmetine ulaşması için de her türlü çaba gösteriliyor. Sağlık hizmetlerinin ilk aşaması aile sağlığı merkezleridir. Bu merkezlerimiz ne kadar güzel mekanlara sahip olursa o kadar güzel hizmet verirler. Bu hassasiyetle Karatay Belediyesi olarak; hükümetimiz ve hayırsever hemşehrilerimizin de katkısıyla devletimiz şehir hastaneleriyle sağlıkta ortaya koyduğu vizyonu yerelde bölgelerimizin sağlık altyapısını güçlendirecek tesislerle destekliyoruz.”

nakipoglu-saglik-merkezinin-temeli-atildi-3-jpg-1500.jpg

KARATAY’IMIZIN ÇEHRESİ GÜNDEN GÜNE DEĞİŞİYOR

Nakipoğlu Sağlık Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Hasan Kılca, Karatay’ın daha konforlu ve modern sağlık hizmeti alması amacıyla temeli atılan Nakipoğlu Sağlık Merkezi’nin 17 milyon 700 bin lira mal olacağını aktardı.  Kılca, “Nakipoğlu Sağlık Merkezimiz üç bölümden oluşacak. Merkezimizi bu yılın sonlarına doğru inşallah hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Diğer hizmetlerde olduğu gibi sağlık alanındaki hizmetlerimizle Karatay’ımızın çehresi günden güne değişiyor. Neredeyse her hafta bir mahallede ya bir temel atma ya bir açılış için bir aradayız. Bugün hep birlikte temelini attığımız Nakipoğlu Sağlık Merkezi’mizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İlçemize, hemşehrilerimize hizmetin en güzelini yapmaya devam edeceğiz.”

nakipoglu-saglik-merkezinin-temeli-atildi-11-jpg-1500.jpg

KARATAY’A YAKIŞIR BİR SAĞLIK TESİSİ DAHA KAZANDIRILIYOR

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç da Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden oluşan Nakipoğlu Sağlık Tesisiyle vatandaşa daha konforlu ve modern bir ortamda sağlık hizmetlerinin verileceğini söyledi. Nakipoğlu Sağlık Merkezi’nin hayata geçirilmesi dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür eden Mehmet Koç, sözlerini şöyle tamamladı; “Karatay’da önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan bu üçlü kompleks, Sağlık Bakanlığı hizmet kalitesinin istediği standartlara sahip.”  AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise Karatay’a yakışır bir sağlık tesisinin daha ilçeye kazandırıldığını söyleyerek Nakipoğlu Sağlık Merkezi’ni ilçeye kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.  Ahmet Sorgun, şunları aktardı; “AK Parti iktidarı olarak ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibinden hareketle yol alıyoruz. AK Parti Belediyeciliğinin temel amacı, vatandaşa hizmet etmektir. Bugün Türkiye, hem sağlık altyapısı hem sağlık hizmeti sunmasıyla örnek alınıyor. Nakipoğlu Sağlık Merkezi de bu anlamda önemli bir sağlık hizmeti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yeni sağlık tesisinin Karatay’a ve Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

nakipoglu-saglik-merkezinin-temeli-atildi-12-jpg-1500.jpg

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Konya Valisi Vahdettin Özkan, millet iradesinin devlet eliyle gerçekleşmesinin en güzel örneklerinin halka hizmet üreten kuruluşlar olduğunu belirtti.   Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen Nakiboğlu Sağlık Merkezi’ni milletin kaynaklarının, milletin yaşam kalitesini yükseltmek üzere kullanımının en güzel örneklerinden olarak niteleyen Vali Vahdettin Özkan; “Sağlık hizmetlerinden etkin ve yaygın bir şekilde tüm halkımızın istifade etmesi için kurulan bir mekanizma var. Bu mekanizmanın işlerliğini sürdürmesi için fiziki altyapının çok güçlü bir şekilde inşa edilmesi gerekmektedir” dedi.  Konuşmaların ardından Nakipoğlu Mahallesi’ne kazandırılacak olan Nakipoğlu Sağlık Merkezi’nin temeli, dualar eşliğinde atıldı. Sağlık Merkezi’nin teme atma törenine Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Karatay’ın mülki amirleri, Karatay Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

HABER MERKEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.