Muhammed Uzun: Nasıl Bir İttifak? 

Muhammed Uzun: Nasıl Bir İttifak? 

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Muhammed Uzun

Nasıl Bir İttifak? 


Her ne kadar zamanında yapılacağı söylense de birçok sinyal seçimin o zamana kalmadan yapılacağını gösteriyor. Bu da ister istemez seçimlerde ittifakların nasıl şekilleneceğinin daha sık konuşulması sonucunu getiriyor. Saadet Partisi’nin seçimde hangi ittifak içerisinde yer alacağı da çok konuşulan konular arasında.

Bu konuda sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek için önce Saadet Partisi’nin siyasete bakış açısını iyi bilmek gerekir ki ondan sonra ittifak konusu daha iyi değerlendirilebilsin. Saadet Partisi’nin ana görüşü olan Millî Görüş’ün şu üç temel farkı vardır:

• Maneviyatçılık

• Hakkı üstün tutmak

• Nefis terbiyesini esas almak

Yani Saadet Partisi, siyaseti

• Mal ve ikbal için değil,

• Şan ve şöhret için değil,

• Makam ve mevki için değil,

• ALLAH RIZASI İÇİN YAPAN BİR KADRONUN ADIDIR.

Siyaset anlayışı bu olan Saadet Partisi’nin ittifaklara bakış açısının da bundan farklı olması düşünülemez. Bu manada kiminle ittifak sorusu değil de nasıl bir ittifak, hangi ilkelerde ittifak soruları öncelikli olmaktadır.

Saadet Partisi olarak bizim çok önemsediğimiz ve olmazsa olmaz şeklinde değerlendirdiğimiz ilkeler şunlardır:

• Kardeşlik: Kimseyi ötekileştirmeden toplumsal uzlaşıyı sağlamak, toplumu kutuplaştırıcı söylemlerden uzak durmak.

• Adalet: Güçsüzler için değil herkes için adalet, kendine yakınları kayıran değil, “Hırsızlık yaparsa kızım Fatıma’nın bile elini keserim.” anlayışındaki adalet, sözde değil gerçekte Hz. Ömer adaleti.

• Liyakat: Bizden olana değil işin ehline görev verilmesi, adam kayırmacılık, yandaşlık yapılmaması.

• Hesap verilebilirlik: Görevi, sıfatı ne olursa olsun herkes yaptıklarının hesabını verebilir olmalıdır. Bu manada bir kişiye sınırsız yetkilerin verildiği ama o kişinin icraatlarının sorgulanamadığı bir yapı değiştirilmelidir.

Bizim Saadet Partisi olarak bu ana ilkeleri bir tarafa atarak ittifak veya başka herhangi bir konuyu değerlendirmemiz mümkün değildir. Biz insanları bu ilkeler üzerinde ittifaka davet ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Aslında önemli olan Saadet Partisi’nin kiminle ittifak yapacağı değil kimlerin Saadet Partisi ile ittifak yapacağıdır. Çünkü Saadet Partisi en önemli ilkeleri kendisine şiar edinmiştir, rahmetli Hocamız Necmettin Erbakan’ın ifadesiyle kurtuluş kapısını tutmuştur.

Şurası açıktır ki Saadet Partisi, siyasete bakış açısı ile diğer tüm siyasi partilerden farklıdır; ancak bu bizim diğer partilerle farklı noktalarda görüşmeler yapmamıza ve bazen de işbirliği yapmamıza engel değildir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi önemli olan kiminle işbirliği yapıldığı değil hangi konuda hangi ilkelerde işbirliği yapıldığıdır. Millî Görüş’ün tarihine baktığımız zaman da Millî Görüş partilerinin birçok farklı görüşten partilerle koalisyonlar ve ittifaklar yaptığını ve bunların hepsinde de o işbirliğine Millî Görüş partilerinin ağırlığını koyduğunu görürüz. Çünkü Millî Görüş bir mayadır ve nerede olursa olsun oraya kendi rengini verir.

Yazımızı başlıktaki sorunun cevabıyla bitirelim: Saadet Partili bir ittifak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.