Mubaş Metal’den AR-GE atağı 

Mubaş Metal’den AR-GE atağı 

22 yıllık tecrübesiyle sektörde adından söz ettiren Mubaş Metal, kaliteden ödün vermeden ve müşteri memnuniyetini önceleyerek çalışmalarını sürdürüyo

Mubaş Metal Kalıp ve Alüminyum Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Başarı, 2000 yılında endüstriyel kalıp imalatı yaparak sektöre adım attıklarını dile getirdi. Başarı, “Mubaş Metal, 2009 yılında basınçlı alüminyum döküm tedarikinin tüm proseslerini tesislerine entegre etmiştir” dedi. Mubaş Metal’in 2021 yılı itibari ile 10 bin metrekarelik üretim tesisinde;

750 Tona kadar kenetleme kapasitesi bulunan alüminyum döküm makineleri ve yıllık 2 bin 400 tona kadar alüminyum ergitme kapasitesi ile tam otomasyonlu üretimin temellerini atarken, montaja hazır yarı mamul ürünler için proje odaklı çalışmalar yaptığını aktaran Başarı, “Mubaş Metal; Yüksek basınçlı alüminyum döküm sektörünün ürün geliştirme kabiliyetine sahip ve hassasiyet toleranslarına uygun bir şekilde katma değerli imalat yaparak, müşterileri için güvenilir bir çözüm ortağı olmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu. 

ALANINDA UZMAN VE TECRÜBELİ İSİMLERLE ÇALIŞIYORUZ 

“İnovatif fikirler geliştiren, endüstriye ve dünya pazarına değerler üreten, müşterilerine karşı tedarikçi değil çözüm ortağı olma prensibine sahip olan Mubaş Metal, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için, müşteri odaklı bir yönetim anlayışıyla ürün ve hizmet kalitesinde sürekliliğin sağlanmasını kendisine hedef olarak belirlemiştir” diyen Muhsin Başarı, daha sonra şunları kaydetti: “Alüminyum Enjeksiyon sisteminde, kalıbınızın yüksek ısı ve yüksek basınçlara maruz kalması ve bu durumun doğuracağı olumsuz sonuçlar göz önünde bulundurularak kalıplarınız henüz tasarım aşamasındayken, çeliklerin dayanımı, ısınma orantısı, basınca maruz kalan bölgeler, hammaddenin dağılımı ve doldurma orantıları gibi testlerden geçmektedir. Bunun yanında alüminyum enjeksiyon sisteminde ürünlerdeki doku sıklığı en önemli özelliklerden biridir. Doku sıklığını sağlamak için kalıplardaki yolluk dağılımı, gaz tahliyeleri, hammadde dozajlamaları ile ilgili testler tasarım biriminde yine aynı şekilde titizlikle yapılmaktadır. Herhangi bir ürünün geliştirilmesinde, kalıp tasarımı belki de en önemli adımdır. Bu aşamada alınacak yanlış kararlar gecikmelere, kalite sorunlarına neden olabilir ve hatta bütün projeyi sekteye uğratabilir. Firmamız bu aşamada da alanında uzman, tecrübeli ve sürekli eğitimlerle geliştirdiği personel kadrosu ile; daha hızlı, daha kaliteli, ve daha uzun ömürlü hale getirdiği kalıpları, 2008 yılından bu yana Konya bölge bayiisi ve eğitim merkezi olduğu Cimatron Cad-Cam programının güvencesiyle müşterilerine sunmaya devam etmektedir.”

MÜŞTERİLERİMİZİ HİÇBİR DETAY İLE MEŞGUL ETMİYORUZ 

Muhsin Başarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Firmamız 2000 yılında müşteriye özel kalıp imalatı ile yola çıkmış olup, bir çok kalıp çeşidinin üretimini yapmıştır. 2009 yılından bu yana ise alüminyum enjeksiyon sektöründe uzmanlaşmıştır. Alüminyum enjeksiyon kalıpların üretimi, seri üretim anında zarar görmemelerinin sağlanması ve uzun ömürlü olması açısından deneyim gerektirirler. Bu noktada firmamız, bünyesinde yaptığı kalıpları baskı adeti ve çalışma garantisi ile müşterilerine sunmaktadır. Bunun yanında, firmamız bünyesinde üretilen kalıpların seri üretim öncesi, sonrası ve seri üretim esnasındaki anlık kontrolleri, periyodik bakımları, ısıl gençleştirmeler dahil kalıpların bütün sorumluluğunu kendi bünyesinde topluyor, müşterilerimizi hiçbir detay ile meşgul etmiyoruz. Ürünlerinizle alakalı baskı adetlerinize bağlı olarak doğru kalitedeki çelikleri, ısıl işlemleri, periyodik bakımları dahil bütün detaylar firmamız sorumluluğunda olup, müşterimiz sadece teslim aldığı ürünle muhatap olmaktadır. Aynı zamanda kalıp üretimi öncesinde, tasarımını bitirmiş olduğumuz parçalarınızın üretilebilirlik analizleri ve enjeksiyon simülasyonları noktasında da siz değerli müşterilerimize hizmet vermekteyiz.”

PROFESYONEL DÜŞÜNÜN VE FARKIMIZI GÖRÜN 

Mubaş Metal’de aynı çatı altında hem kalıbın hem de baskıların yapıldığını ifade eden Mubaş Metal Kalıp ve Alüminyum Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Başarı, “Kalıplar bildiğiniz gibi geri dönüşü olmayan yatırımlardır. Bu yüzden doğru çözümleri önceden belirlemek hem sermaye hem zaman konusunda büyük avantaj sağlayabilir. Deneyimli ekibimiz son teknoloji simülasyon yazılımlar yardımı ile size daha doğru ve uygun maliyetli çözümleri önerir. 20 yıllık deneyimimizi, son teknoloji yazılımlara sahip alüminyum enjeksiyon tezgahlarımızla en doğru ve ekonomik çözümlere dönüştürüyoruz. 9 kilograma kadar baskı imkanı sunan enjeksiyon preslerimizle ürünlerinizi, isteğinize uygun vasıflı hammaddelerle üretiyoruz. Bunun yanında makine çeşitliliğimiz ile ürününüzü, üretiminin en uygun olduğu makinada, teknolojik döküm robotları ve ekipmanları yardımıyla, kaliteli, uygun fiyat ve zamanında teslim ile garantisi ile güvenli bir tedariğinin sözünü veriyoruz. Ek olarak döküm kalitesi, üretim devamlılığı, yüksek doku sıklığı ve kalıp ömrü çerçevesinde üretimimizin sürekliliğinede büyük önem veriyoruz.

Tasarımdan üretime tek çatı altında imal ettiğimiz döküm tesislerimizde, deneyimli ekibimizin gözetiminde projelerinizi hayata geçiriyoruz. Seri üretim öncesi, sonrası ve seri üretim esnasında sürekli bakım ve anlık kontroller çerçevesinde ürünlerinizin aynı standartta çıkması için sürekli inovasyonu ilke edinip, yapacağımız yatırımlarla kendimizi yenilemeye devam edeceğiz. Sizde daha hızlı ve daha az maliyetli şekilde sonuca ulaşmak istiyorsanız, profesyonel düşünün ve farkımızı görün” diye konuştu. 

PAZARDA VAR OLMAK İÇİN KALİTEDEN ÖDÜN VERİLMEMELİ 

Mubaş Metal'in deneyimli ekibinden ürünler adına işleme talebinde bulunulduğunda ekiplerinin, dökümü yapılan ürünleri istenilen ölçü veya hassasiyetlerde talaşlı imalat makinelerinde işleyerek, talepleri doğrultusunda montaja ve satışa hazır halde sevkiyata gönderdiğini de söyleyen Başarı, son olarak şunları ifade etti: “Aynı şekilde ürün işleme prosesinde de; müşterilerimiz için tedarikçiden öte çözüm ortağı olma prensibimizle yürüttüğümüz projelerin müşteri memnuniyetiyle sonuca ulaşması en önemli gayemiz olmaya devam edecektir. Sürdürülebilir büyümenin ardındaki gerçek itici güç, Ar-Ge’ye ayrılan kaynaktır. Pazarda var olmanın merkezindeki gerçek ise kalitedir, bunu çok iyi biliyoruz. Profesyonel düşünün, farkımızı görün! İnovatif fikirler geliştiren, endüstriye ve dünya pazarına değerler üreten, müşterilerine karşı tedarikçi değil çözüm ortağı olma prensibine sahip olan Mubaş Metal, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için, müşteri odaklı bir yönetim anlayışıyla ürün ve hizmet kalitesinde sürekliliğin sağlanmasını kendisine hedef olarak belirlemiştir. 

Bu doğrultuda Mubaş Metal, Kalite Politikasını şöyle açıklar; Tüm proses ve iş alanlarımızda ''sıfır hata'' ile üretim yapmak. Müşteri odaklı bir yönetim anlayışıyla ürün ve hizmet kalitemizde sürekliliği sağlamak. Tedarikçilerimiz ve alt yüklenicilerimizle, firmalar bazında karşılıklı fayda ilişkileri içerisinde güvene ve istikrara dayalı iş birliği sağlamak ve sürdürmek. ''Sürekli iyileştirme ve gelişerek değişim'' ilkesini uygulamak. Ortak çabamız olan kaliteli üretimi gerçekleştiren çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutarak, mesleki ve sosyal gelişimleri ve kalite bilinçlerini; sürekli eğitim programları ve aktivitelerle desteklemek, motivasyonlarının en üst seviyelerde tutulmasını sağlamak. Kalitenin ulaşılması gereken bir hedef değil, devamlı gelişme ve süreklilik gösterilmesi gereken bir süreç olduğunun bilincinde olarak resmi ve yasal gerekliliklerin tümüne tam uyum sağlamak.” 

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum