"MİT'in o elemanları saf değiştirdi"

"MİT'in o elemanları saf değiştirdi"

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, güneydoğuda devam eden terörle mücadeleyle ilgili skandal bir iddia ortaya attı. Öztürk'e göre MİT'in bazı haber elemanları saf değiştirerek devletten örgüte bilgi sızdırıyor.

Terörle mücadeleyi konu edinen bir yazı kaleme alan Öztürk bugünkü yazısında bazı istihbarat elemanlarının saf değiştirerek devletin aleyhine çalıştığını ve güvenlik güçlerinden örgüte bilgi sızdırdıklarını iddia etti. 

Saygı Öztürk normalde vazifeleri "örgütten bilgi sızdırmak" olan haber elemanlarının örgüte bilgi aktardığını söyledi. 

İşte Öztürk'ün sözkonusu iddiaları dile getirdiği yazısındaki o bölüm:

"Emniyet’in, askerin, MİT’in “haber elemanı” bulunur. Bunlar, terör örgütünün militanı gibi hareket eder, örgüt içinden aldığı bilgileri bağlı olduğu birime bilgi aktarır. Haber elemanları “çift taraflı” çalışır. Örgüt içindeki bilgileri aktaran kişi, deşifre olmamak için teröristlerle birlikte çatışmalara girdiğinde, askere, polise ateş eder. Bugün, Güneydoğu’da “haber elemanlığı” da farklı bir boyut kazanmış. “Haber elemanları” devletin yanında gözüküp para alırken, örgüt içinden bilgi getirmekten çok, örgüte bilgi aktardığı değerlendiriliyor. Yani, bir çok köy korucusu, aşiret lideri gibi onlar da saf değiştirmiş durumda. Yani, ülkemizin işi giderek zorlaşıyor."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.