Mısır'daki Askeri Darbeye Tabutlu Eylem
Rabia Platformu, Mısır'daki askeri darbe için Şanlıurfa’da ‘darbeye hayır’ yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe birçok sivil toplum kuruluşu (STK) destek verdi. Omuzlarda taşınan boş tabut ise gömüldü.
Mısır'daki askeri darbe 100. gününde protesto edildi. Rabia Platformu’nun organize ettiği ‘darbeye karşı’ yürüyüşü Yusufpaşa Camii önünde başladı. Birçok STK’nın destek verdiği yürüyüş, Atatürk Bulvarı'ndan Topçu Meydanı’na kadar devam etti. Ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyüş yapan grup, yürüyüş boyunca ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık’, ‘Darbe ölüyor demokrasi yürüyor’ şeklinde slogan attı. Üzerinde ‘Türkiye’de darbe öldü! Gömüyoruz Dünyada can çekişiyor…’ yazısı bulunan tabut omuzlarda taşındı. Boş tabut eski valilik yerinde yapılan meydanda gömüldü. Burada basın açıklaması yapan grup daha sonra dağıldı.
Grup adına açıklamayı Rabia Platformu Başkanı Abdullah Yurten yaptı.
Yurten, Mısır halkının yılların mücadelesi ile elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoru ile rafa kaldırıldığını söyledi. Dünyanın bu zorbalığa sessiz kaldığını ifade eden Yurten, “Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenler, darbeye destek verenler insan uğrunda insan haklarına ve insanların yüzlerce asırlık birikimine hatta bizatihi insana ihanet ettiklerini fark edemiyorlar. Mısır’da insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya maalesef devam edecektir.” dedi. CİHAN
Kaynak:





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.