Mimarlar Odası şivlilik geleneğini unutmadı

Mimarlar Odası şivlilik geleneğini unutmadı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şubesi Konya’da mübarek üç ayların başlangıcında kutlanan şivlilik geleneği yaşattı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Konya Şubesi Konya’da mübarek üç ayların başlangıcında kutlanan şivlilik geleneği yaşattı. Zafer Meydanı’nda Mimarlar Odası Konya Şubesi üyeleri çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu. Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanı Dr. Armağan Güleç Korumaz, Konya’da asırlardır süregelen, şehrin kültürünün önemli bir parçası olan, çocukları büyüklerle sevgi ve saygı çerçevesinde buluşturan Şivlilik geleneğini yaşatmasını önemsediklerini ifade ederek, “Mimarlar Odası Konya Şubesi olarak somut kültürel mirasımız kadar soyut kültürel mirasımızın da özenle korunması gerektiğine inancımızdan hareketle bu sene de Şivlilik geleneğini yaşattık. 

Bu vesile ile başta Konyalı hemşehrilerimiz olmak üzere bütün İslam âleminin üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Hakk bu gece hürmetine başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa bolluk bereket, huzur afiyet ve sağlıklı günler nasip etsin" ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.