Milyonlarca lira değerinde sahte para ele geçirildi

Milyonlarca lira değerinde sahte para ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, “Parada Sahtecilik” konusunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında milyonlarca lira değerinde sahte banknot bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, “Parada Sahtecilik” konusunda gerçekleştirilen operasyon kapsamında milyonlarca lira değerinde sahte banknot bulunurken ele geçirilen suç unsurları İstanbul Emniyetinde sergilendi.

EMNİYET

İstanbul Emniyeti, “Parada Sahtecilik” konusuna yönelik olarak önemli bir çalışmaya imza attı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Parada Sahtecilik” konusu ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında 14 Ekim 2021 tarihinde, K.A. (44) isimli şahsın Fatih ilçesinde bulunan evine baskın yapıldı. Söz konusu operasyonda piyasaya sürülmeye hazır vaziyette 201.000 Euro ve 13.500 dolar banknotlardan oluşan kesimi yapılmış sahte para ele geçirilirken çalışmaların devamında bahse konu sahte paraların basım yerinin aynı ilçede M.A. (40) isimli şahsın ikameti olduğu tespit edildi. Bunun üzerine 15 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde operasyon düzenlenen adreste yapılan aramalarda kesilmiş ve tabaka halinde olmak üzere toplam 3.325.000 Euro ve 715.000 dolar sahte para ele geçirildi. M.A. (40) isimli şahsın ikametine yapılan baskında ele geçirilenler arasında altı adet yazıcı, bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet giyotin, bir adet laminatör ve sahte para üretimi ve alt yapısında kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda materyal bulundu. Konu ile ilgili olarak yakalanan ve “Parada Sahtecilik” suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden K.A. isimli şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, M.A. isimli şahıs ise tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.