Milli eğitim müdürleri LGS konulu toplantı yaptı

Milli eğitim müdürleri LGS konulu toplantı yaptı

Konya İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) gündemiyle, ilçe milli eğitim müdürleri ve sınavlardan sorumlu şube müdürleri ile çevrim içi yöntemle bir araya geldi.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavının (LGS), sınava girecek 8. sınıf öğrencilerine ve velilerine hayırlı olmasını dileyerek, “Bütün öğrencilerimizin yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını en doğru şekilde almaları için sınavda herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Daha sonra söz alan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erkan Yakışır, 2 oturum şeklinde düzenlenecek LGS sınavı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Öte yandan uzmanlar öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Uyku düzeninizi oluşturun. Sınav gününe kadar, çok geç olmayan belli bir saatte yatıp sabah da aynı saatte uyanmayaçalışın. Bu sayede sınav akşamı daha rahat uyuyup sabahında da daha rahat kalkabilirsiniz.

Zararlı fiziksel aktivitelerden kaçının. Son hafta kendinizi fiziken çok fazla yoracak ya da sakatlanmanıza neden olabilecek etkinlikler yapmayın. Sınav öncesinde üşütüp hasta olmanızı sağlayacak durumlardan da kaçının. Hasta hasta sınava girmek sizin motivasyonunuzu olumsuz etkileyecektir. Deneme sınavı çözün. Son bir haftada yeni konu öğrenmeye çalışmayın. Bol bol deneme sınavı çözün ve yaptığınız yanlışları muhakkak kontrol edin. Yıl boyunca katıldığınız sınavlar LGS’nin bir provasıydı. Bu sınavın da deneme sınavları gibi olduğunu düşünmek gerekiyor. LGS önemlidir ancak hayatımızda karşımıza benzer sınavlar çıkacağını da unutmamalıyız. Öncelikle tüm emekleriniz için kendinize ve bildiklerinizin gücüne inanmalısınız. Sınav arasında soruları tartışmayın. Sınav arasında diğer adaylarla soru değerlendirmesi yapmak motivasyonu olumsuz etkileyecektir. Hangi şıkların doğru ya da yanlış olduğunu cevap anahtarı belirleyecektir.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.