Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği Resmi Gazete'de

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği Resmi Gazete'de

Türk eğitim sisteminde kalite güvence sistemini tesis ederek, kurumsal ve bireysel gelişimi sağlamaya yönelik rehberlik ve denetim ile değerlendirme çalışmalarının yapılmasını düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği yayımlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik, Teftiş Kurulunun teşkilat ve görevleri ile çalışma usul ve esaslarını, başkanı, başkan yardımcıları, müfettiş ve müfettiş yardımcıları ile büro personelinin görev, yetki ve sorumluluklarını, denetlenenlerin yükümlülüklerini, müfettiş yardımcılarının mesleğe girişlerini, yetiştirilmelerini, yeterlik sınavlarını, atanmalarını, müfettişlik ve başmüfettişliğe atanma ile çalışma merkezlerinde görevlendirilme usullerini kapsıyor.

Kurumların yapacakları öz değerlendirmenin de dikkate alınacağı, rehberlik ağırlıklı, çağın gereklerine uygun bilimsel yöntem ve tekniklerle yapılacak rehberlik ve denetimlerde bireysel ve kurumsal gelişimin sağlanması amaçlanacak.

Buna göre, kurumlar sürekli izlenip değerlendirilecek. Değerlendirme verileri dönemsel veya istenildiği zaman analiz edilerek raporlaştırılacak ve politika geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla ilgili birimlere sunulacak. Kalite güvence sistemi kapsamında sürekli iyileşme ve gelişimin sağlanması amacıyla kurumlara gerekli rehberlik desteği verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.