MHP’li yazardan Kadir Mısıroğlu’na: "Tımarhanelik deli"

MHP’li yazardan Kadir Mısıroğlu’na: "Tımarhanelik deli"

MHP’li yazar Bahadır Çoban, "Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı, ne şeriat" diyen tarihçi Kadir Mısıroğlu’nu “deli” olmakla suçlayıp, “Tedavi yerleri tımarhanelerdir” diye yazdı.

Bahadır Çoban, MHP’nin gazetesi Ortadoğu’da yayınlanan köşe yazısında, isim vermeden tarihçi Kadir Mısıroğlu’na sert tepki gösterdi.
 
Kadir Mısıroğlu "Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı, ne şeriat" demiş, bu sözleri büyük tartışma çıkarmıştı. Ortadoğu yazarı, isim vermeden Mısıroğlu’nun bu sözüyle ilgili şunları yazdı:
 
“Osmanoğlu'nun 600 yıl yaşattığı devlet tarih sahnesinden çekilirken öksüz kalan milleti Karamanoğlu soyundan gelen Mustafa Kemal kurtardığına göre tarihimizi ne Osman Gazi'yle Mustafa Kemal, ne de Timur'la Yıldırım Beyazıt arasında bir tercihe kurban edemeyiz.
 
"Keşke Yunan galip gelseydi, hiç değilse hilafeti kaldırmazdı" sözünü söyleyen, çağın Damat Feritleri fes giyip Saray'a tarih danışmanı yapılsalar da tarih deryasının akışı bu meczupların boşa üfürmeleriyle yatak değiştirmeyecektir.
 
Hz. Peygamber'i temsil eden Hilafet makamını Müslüman Türk'ün malına, ırzına ve canına kast eden Yunan idaresi altında yaşatmayı arzulayanların durumu fikri mütereddiliğin ve delililiğin verdiği ehliyetsizlik halidir. Tedavi yerleri tımarhanelerdir.
 
***
 
Tarihi, mengeneye sıkışmış kalın kafaların hayal ıkınmaları olarak göremeyiz. Tarih yaşanmışlıktır. Çanakkale'dir, Sakarya'dır, Dumlupınar'dır…
 
"Atatürk olmasaydı da memleketi başkası kurtarırdı" diyerek Atatürk'ü küçültmek, "İstanbul'u Fatih almasaydı da bir başkası alırdı" diyerek Fatih Sultan Mehmet'in adını tarihten silmeye yeltenmekle eşdeğer bir budalalık olduğu için bunu dillendirenlere sadece acıyarak tebessüm ederiz.
 
***
 
Ruhları şad olsun "Osmanlı, Selçuklu, Kutluk, Safevi, Babür, Timur" gibi birçoğu kurucularının ya da hanedanlarının adıyla anılan devletler silsilesinde ismini Türkiye Cumhuriyeti koyup egemenliğini kayıtsız şartsız Türk milletine teslim eden adamdır Mustafa Kemal…
 
Ve adamlık "Olmasaydı da olurduk" diyerek nankör bir soysuzluk taslamak değil; olanı kabul edip, oldurana vefa ve saygı gösterip  "İyi ki olmuş, iyi ki varmış" diyebilmektir…
 
Uçmağa varışının 78'inci sene-i devriyesinde ruhu şad olsun!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum