Meslek liseleri daha fazla tercih ediliyor

Meslek liseleri daha fazla tercih ediliyor

Pandemi süreciyle beraber meslek liselerine olan ilginin arttığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bu okullarımızın başarısı, kayıtlara da yansıdı. Düne göre meslek liseleri bugün çok daha fazla tercih ediliyor” dedi

Sistemsel problemlerden dolayı her geçen yıl daha fazla imaj kaybettirilen, sadece başarısız öğrencilerin tercih ettiği okul olarak adlandırılmak istenen meslek liseleri, pandemi sürecinde çok önemli işlere imza attı. Korona ile birlikte meslek liselerinin önemine bir kez daha anlaşıldı. Meslek liselerinde bu süreçte yapılan üretim, kurumların yükünü azaltarak,hastalığın seyrinin artışına da engel oldu.

MESLEK LİSELERİ ÜRETEREK DEVLETE DESTEK OLDU

Konya'da iki meslek lisesi el ele vererek Nisan ayında yüz koruyucu siper maskelerin seri üretimine başladı. Konya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan, Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile birlikte korona virüs salgınına karşı kullanılacak olan yüz koruyucu siper maskesinin üretimini gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığınca Kovid-19 önlemleri kapsamında mesleki ve teknik Anadolu liselerinin üretim kapasitesi harekete geçirilmişti. Bu kapsamda, Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları sonucu günde 20 bin maske imal edecek makine üretti.

BAŞARI KAYITLARA DA YANSIDI

Meslek liselerinin üretim noktasında en önemli konumda yer aldığını söyleyen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, meslek liselerinin pandemi sürecinde dezenfektan, maske ve diğer ihtiyaç malzemelerinin üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Meslek liselerine güvendiklerini, pandemi süreciyle birlikte bu okullara olan güvenlerinin çok daha fazla arttığını aktaran Büyük, meslek liselerinin başarısının kayıtlara da yansıdığını belirtti.

4-3.jpg

MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİ DAHA DA ARTACAK

Türkiye genelinde meslek liselerinin tercih edilme oranının arttığını kaydeden Büyük, şunları söyledi: “Özellikle Konya gibi sanayisi gelişmiş illerde meslek liselerine olan ilgi artıyor. Meslek liselerinin önemi bundan sonra daha da artacak. Mesela Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye'de en yüksek puanla öğrenci alan okullardan biri. Tercih edilme oranı hayli yükseldi. Konya'da sanayi ve okul işbirliği de çok iyi. Sanayilerimiz meslek liselerimiz ile iç içe çalışıyor. Öğrencilerimizin staj imkânları çok daha fazla.”

MESLEK LİSELERİNE HIZLI BİR DÖNÜŞ VAR

Meslek liselerinin bundan sonra çok daha fazla tercih edileceğini ifade eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Her velinin çocuğundan beklentisi vardır. Önemli olan anne ve babaların çocuğunun istek ve becerisine göre yönlendirme yapmasıdır. Bugün meslek liseleri, seviyeleri ve başarıları düşük değil, aksine çok daha üst segmentte öğrencisi olan okullardır. Meslek liselerine çok hızlı bir dönüş var. Bugün artık meslek liseleri birinci tercih olarak yazılıyor.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.