Memurlar SGK önünde eylem yaptı

Memurlar SGK önünde eylem yaptı

Büro Memur-Sen Konya Şubesi üyesi memurlar, SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin son bulması adına eylem yaptı. Memurlar, hafta boyunca eylem kararı aldıklarını söylediler

SGK Haftası dolayısıyla SGK Konya İl Müdürlüğü önüne gelen Büro Memur-Sen Konya Şubesi üyeleri hafta boyunca eylem yapma kararı aldı. Düzenlenen eylemde açıklamalarda bulunan Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer ve Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Murat Koçyiğit yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“Türkiye’nin 81 ilinde SGK İl Müdürlükleri önünde basın toplantıları yapılarak SGK personelinin sorunlarını, mağduriyetlerini ve taleplerini dile getiriyoruz. SGK Haftası boyunca bir dizi eylem kararı alındı. Eylemlerimize yarından itibaren start vereceğiz. Yarın tüm çalışanlar ile birlikte ‘Siyah Giyme’ eylemi yapacağız. 18 Mayıs Çarşamba günü 4 saat iş bırakma eylemi ile ilgililere ‘artık sesimizi duyun’ mesajı vereceğiz. 19 Mayıs 2022 günü hem ülke hem de dünya gündeminde sesimizi duyurmak için Twitter’da sanal miting düzenleyeceğiz. 20 Mayıs 2022 günü ise kararlılığımızı tüm Türkiye’ye gösterecek ülke genelinde tam gün bırakma eylemi yaparak işe hiç gitmeyeceğiz.

Bizler Büro Memur-Sen olarak ‘hak verilmez, alınır’ anlayışıyla eylemler yapmak üzere meydanlara indik. Genel yetkili sendika olarak üyelerimizin ve temsil ettiğimiz kamu görevlilerinin mağduriyetleri son bulana kadar birlik ve beraberlik içerisinde kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz. Bizler kimseden haksız bir kazanç ya da lütuf istemiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bizler hak ettiğimiz ücretlerin ödenmesini talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum